Úvod Novinky Aplikácie NÁVOD: Staňte sa beta testerom Google aplikácií

NÁVOD: Staňte sa beta testerom Google aplikácií

9

Vývoj Google aplikácií neustále napreduje, čoho dôkazom sú ich časté aktualizácie, ktoré prinášajú často dôležité zmeny ako v dizajne tak vo funkciách a používaní.

Aplikácie vo vývoji však treba testovať a spoločnosť Google sprístupnila niekoľko aplikácií v rámci beta testovania. Konkrétne sa jedná o Google Vyhľadávanie, Google Poznámky a Google Play Služby.

V budúcnosti sa zoznam aplikácií určite rozšíri a pokiaľ chcete beta verzie aplikácií vyskúšať resp. používať a mať tak prístup k funkciám a novinkám skôr ako budú súčasťou štandardnej aktualizácie, musíte sa stať beta testerom.

Prvým krokom je pripojenie sa k zodpovedajúcej Google skupine, ktorá je vlastne určená pre Android Wear vývojárov. Stačí navštíviť tento odkaz a prostredníctvom pár klikov ste v nej.

Následne musíte požiadať o beta testovanie konkrétnych aplikácií a pokiaľ ich už máte nainštalované, na poslednú beta verziu sa aktualizujú automaticky. Môže to však nejaký čas trvať a musíte mať na pamäti, že sa jedná nefinálne verzie a teda sa pri ich používaní môžu objaviť problémy s funkčnosťou.

androidportal(005) androidportal(004) androidportal(003)

Beta testovanie však môžete s rovnakou jednoduchosťou opustiť. Pre samotné požiadanie kliknite na nasledujúce odkazy nižšie.

Teraz by ste mali mať prístup k novým verziám aplikácií, ktoré ešte nie sú určené pre širokú verejnosť.

zdroj: AndroidNext