Úvod Novinky Apple sa chystá kúpiť Beats Audio za poriadnu sumu

Apple sa chystá kúpiť Beats Audio za poriadnu sumu

26

V technologických vodách sa začali šíriť fámy, že populárny americký výrobca Apple sa strojí pohltiť podobne známu spoločnosť Beats Audio, ktorá sa zaoberá výrobou prémiových slúchadiel.

Podľa dostupných informácii, Apple s Beats Audio stále rokuje, pričom sa by sa mali dohadovať na kúpnej cene niekde na hranici 3,2 miliardy dolárov, čo by bola najväčšia akvizícia v histórii spoločnosti Apple.

Ak sa vám značka Beats podvedome spája s HTC, nemýlite sa. Taiwanská spoločnosť HTC vlastnila 50,1 percentný podiel v tejto hudobnej spoločnosti a jej slúchadlá ponúkala aj ako súčasť balenia niektorých smartfónov.

Kvôli cene však HTC prestalo slúchadlá ponúkať a podielu v spoločnosti sa zbavila v dvoch transakciách a to v roku 2012 a 2013.

Beats Audio založili hudobný producent Jimmy Iovine a raper Dr. Dre a v posledných mesiacoch sa hodnota spoločnosti odhaduje na jednu miliardu, čiže sa Apple chystá spoločnosť preplatiť minimálne trojnásobne. Pod krídlami Apple by však trhová hodnota spoločnosti výrazne stúpla.

zdroj: PhoneArena