Úvod Konkurencia XiaoMi rastie obrovskou rýchlosťou, predáva už viac telefónov ako fínska Nokia

XiaoMi rastie obrovskou rýchlosťou, predáva už viac telefónov ako fínska Nokia

2

Vdobe, keď spotrebitelia čoraz viac a viac pozerajú na pomer cena ku výkonu sa začína čoraz viac a viac dariť špecifickým výrobcom. Sú to výrobcovia, ktorí vyrábajú zariadenia s maržami blížiacim sa k jednociferným číslam. Jedným takým výrobcom je aj čínsky XiaoMi.

XiaoMi a jeho produkty sa pomaly, ale isto šíria nie len Čínou, ale aj celým svetom. Aj vďaka tejto popularite sa mu podarilo len za prvé tri mesiace tohto roka predať 11 miliónov zariadení, pričom výrobca predpokladá, že koncom tohto roka budú mať na konte už 60 miliónov predaných kusov.

XiaoMi sa do nášho povedomia dostal hlavne svojimi vlajkovými loďami, ako napríklad Mi2, Mi2s a Mi3. Vďaka ich cene, ktorá je veľakrát takmer dvakrát nižšia ako cena konkurenčných vlajkových modelov konkurencie sa XiaoMi stal jednotkou v dovážaných čínskych modeloch.

Ako upozorňuje server Mobilenet.cz, XiaoMi už teraz prekonal populárnu Nokiu, ktorá sa márne snaží prekonať 10 miliónov predaných telefónov radu Lumia za tri mesiace. XiaoMi sa bude v nadchádzajúcich štvrťrokoch očividne snažiť tempo ešte o niečo zvýšiť. Či sa mu to podarí zatiaľ prirodzene nevieme, no prajeme mu veľa šťastia.