Úvod Novinky RTVS má kúpiť mobily a mobilné služby za 350 tisíc eur....

RTVS má kúpiť mobily a mobilné služby za 350 tisíc eur. Natáčať s nimi bude reportáže

7

Verejnoprávna televízia by do svojej tvorby obsahu už čoskoro mala zaradiť aj mobilné telefóny. Po príklade britskej BBC a Českej televízie by svoje reportáže mohla začať nakrúcať pomocou smartfónov.

Informoval o tom server Živé.sk.

rtvs

Pre spomínaný server sa vyjadril šéf techniky RTVS, Andrej Doležal; „Vzhľadom na kvalitu mobilnej siete si neviem celkom predstaviť riskovať naživo cez mobilnú sieť, ale nevidím problém v tom natočiť príspevok a poslať ho do spravodajstva.“

RTVS po vzore ČT možno začne natáčať reportáže smartfónmi

RTVS však už koncom februára podpísala zmluvu s najväčším operátorom na Slovensku, s Orange-om, ktorý bude verejnoprávnej televízii poskytovať mobilné služby v hodnote 346 tisíc eur, z ktorých 135 tisíc pôjde na nové telefóny.

„Prakticky všetkým zamestnancom, vrátane redaktorov, ideme dať smartfóny. Toto je prvý krok, ktorý treba spraviť,“ vyjadril sa Andrej Doležal.

Takýto krok by RTVS mohol pomôcť natočiť zaujímavé dokrútky, ktoré by inak bez školeného štábu možné neboli. Možné to je vďaka čoraz kvalitnejším senzorom na mobiloch. Aké modely RTVS nakúpi zatiaľ jasné nie je.