Úvod Novinky Oppo Find 7 sa nabije 4x rýchlejšie než bežné smartfóny vďaka systému...

Oppo Find 7 sa nabije 4x rýchlejšie než bežné smartfóny vďaka systému nabíjania VOOC

6

Oppo Find 7 je novopredstavená vlajková loď čínskeho výrobcu, ktorá vo svojich útrobách skrýva 3 000mAh Li-Po batériu, ktorá bola navrhnutá tak, aby dokázala uspokojiť hladný 5,5 palcový QHD displej a Snapdragon 801. Aby to zariadenie zvládlo a aby nemali obavy z ďalšieho nabíjania, Oppo Find 7 je schopný nabiť až 75% kapacity batérie len za 30 minút.

Spoločnosť sa túto funkcionalitu rozhodla prezentovať vo veľmi dramatickom videu, ktoré si môžete pozrieť nižšie. Zaujímavé je to, že len 5 minút na nabíjačke vám vystačí na dvoj hodinový hovor, zatiaľ čo len niečo vyše hodiny na nabíjačke sa premietne na 100% nabitej batérie. To isté platí aj o Oppo Find 7a.

Za úspechom nestojí len 4.5 ampérová nabíjačka. Za zníženým časom nutnom pre kompletné nabitie stojí aj samotná technológia batérie. Ak by ste však batériu Oppo vymenili za nejakú inú, riskovali by ste malú tragédiu. Na tento fakt upozorňuje aj Oppo.

„Batéria využitá v Oppo Find 7/Find 7a bola špeciálne navrhnutá tak, aby obsahovala až 5 vrstiev pre ochranu pred prehriatím počas nabíjania.“

Každopádne, teraz je už čas pozrieť si dramatické poňatie problému s pomalým nabíjaním.