Úvod Novinky GALAXY S5 Neo na obzore: Lacnejšia verzia Galaxy S5 s horšími špecifikáciami

GALAXY S5 Neo na obzore: Lacnejšia verzia Galaxy S5 s horšími špecifikáciami

2

Minulý rok sa krátko po predstavený phabletu Galaxy Note 3 začali objavovať zmienky o jeho lacnejšej variante založenej na minuloročnom modeli. Nakoniec sa trh prišiel Note 3 Neo s prakticky rovnakými špecifikáciami, ako má Note 2, ale vylepšeným dizajnom a niekoľkými menšími zmenami. Zdá sa, že situácia sa bude opakovať aj so súčasnou vlajkovou loďou Samsungu.

Informoval o tom server AndroidAuthority.com.

Smartfón s kódovým označením SM-G750 bol známy už dávnejšie, väčšinou sme ho však považovali za „mini“ verziu Galaxy S5. Len dnes sa však ukázalo, že očakávaný HD (1280 x 720p) Super AMOLED displej má uhlopriečku až 5,1 palcov. To však odporuje celej Mini teórii a ukazuje skôr na sériu s označením Neo, vrámci ktorej Samsung predáva menej výkonné varianty svojich vlajkových lodí. Väčšinou majú úspech v menej rozvinutých krajinách, ako napríklad v Indii, preto je dosť možné, že konkrétne toto zariadenie sa na Slovensko oficiálne nedostane. 

gs5-neo

Ďalej by sme sa pri Galaxy S5 Neo mohli tešiť na procesor Snapdragon 800 s taktom 2,3 GHz, a súdiac podľa histórie aj na menej úložného priestoru a pamäte RAM.

Čo hovoríte na Galaxy S5 Neo? Mali by ste o tento smartfón záujem, ak by sa začal predávať za nižšiu cenu ako Galaxy S5?