Úvod Novinky Držte si klobúky, chystajú sa 10,1″ tablety s 4K displejmi

Držte si klobúky, chystajú sa 10,1″ tablety s 4K displejmi

1

Vyrobiť tablet so 4K displejom skutočne nie je žiadny problém. Teda, pokiaľ nezáleží na veľkosti a cene. Keď minulý rok spoločnosť Panasonic ukázala svoj 20″ 4K tablet za 6 000 dolárov, neurobila tým žiadny veľký boom. Viac než rok po tejto udalosti to však vyzerá tak, že čoskoro uvidíme osem miliónov pixelov aj na sériovo vyrábaných tabletoch.

Informoval o tom server Pocketnow.com

Tlačením hraníc stále ďalej a ďalej sa na jeseň podarilo spoločnosti Japan Display vyrobiť 12,1″ 4K zobrazovací panel a nedávno predstavila aj 10,1 palcovú verziu, ktorú čoskoro začne rozposielať prvým záujemcom.

Displej s pomerom strán 16:9 a rozlíšením 3840 x 2160p bol vyrobený poly-kremíkovou technológiou pri nízkych teplotách. Táto technológia by vraj mala zabezpečiť markantne nižšiu spotrebu, porovnateľnú s dnešnými QHD displejmi na TabPRO modeloch od Samsungu. Momentálne už teda treba vyrobiť iba poriadny grafický procesor, ktorý bude schopný utiahnuť tú obrovskú nádielku pixelov. Na budúci rok už možno uvidíme prvé 4K displeje na tabletoch.

Čo hovoríte na tento technologický posun? Potrebujeme 4K alebo stačí QHD?