Úvod Novinky DOPLNENÉ: Orange má pri prenesení čísla umelo navyšovať cenu mobilu, aby vám...

DOPLNENÉ: Orange má pri prenesení čísla umelo navyšovať cenu mobilu, aby vám nedal plnú zľavu 150€

46

Slovenský operátor Orange údajne umelo navyšuje cenu smartfónov predávaných cez eshop vtedy, keď si chcete uplatniť zľavu 150€, ktorú ponúka pri prenesení čísla do ich siete. Upozornil na to server Fony.sk.

Autor článku pritom ďalej rozpísal situáciu, kde si pri výbere paušálu Panter 40€ vyberiete Galaxy S4 za 300€, no hneď ako si budete snažiť uplatniť bonus 150€, jeho cena narastie na 330€.

Rovnaká situácia nastala aj pri paušáli Panter 40€, kde cena Galaxy S4 narástla z 330€ na 395€, zatiaľ čo pri Galaxy Note 3 sa cena zvýšila zo 410€ na 475€. Asi najvýraznejšie navýšenie ceny nastalo pri HTC One mini, ktorého cena stúpla zo 140€ na 205€.

Podobne, ako server Fony.sk vás vyzývame aj my, aby ste vyskúšali ako táto pasca na akciu funguje. Neváhajte sa s nami podeliť o „skvelé ponuky,“ na ktoré narazíte

Doplnené 19.3: „Zľava 150 eur, presnejšie 5 eur mesačne počas 30 fakturačných období, totiž ovplyvňuje poplatok za paušál a tým pádom aj akciový mobil. Akciová cena telefónu po odkliknutí prenosu čísla teda reálne vzrastie, akoby ste využívali paušál lacnejší o 5 eur,“ informuje server Fony.sk

Zmena ceny sa však, ako sme už upozornili v originálnom článku, udeje až po odkliknutí na zľavu a dokonca bez akéhokoľvek upozornenia, pričom zákazník si to vôbec nemusí všimnúť.

 

Diskusia na Facebooku