Úvod Novinky Obama končí s BlackBerry, používať by mal začať Samsung, alebo LG

Obama končí s BlackBerry, používať by mal začať Samsung, alebo LG

4

BlackBerry je na ceste, ktorá spoločnosť pravdepodobne privezie na úplne dno. Aj toto je jeden z dôvod, prečo doteraz veľmi obľúbený „biznis“ smartfón končí v mnohých vládnych inštitúciách, vrátane tej najvyššej na území Spojených štátov. Prezident Barack Obama sa totiž má vzdať svojho BlackBerry, ktorý má vymeniť za smartfón od Samsungu, alebo LG.

Najvplyvnejší prezident sveta však nemôže používať úplne bežný smartfón, ktorý sa predáva len tak v obchode. Biely dom má oddelenie plné ajťákov, ktoré sa stará o virtuálnu bezpečnosť svojho prezidenta. Práve toto oddelenie má momentálne testovať špeciálne verzie telefónov od Samsungu a LG. Nový telefón by mal byť pripravený do konca volebného obdobia v roku 2017.

Po každom rozchode ostane jeden ranený a tým jedným je v tomto prípade samozrejme BlackBerry. Firma sa vyjadrila, že pre americké vlády zariadenia prispôsobuje už viac ako 10 rokov. Na druhej strane sa teší LG a Samsung, ktoré potvrdili, že Američania prejavili záujem o využívaní ich zariadení.