Úvod Aplikácie APK: Nový Google Play Store 4.6.16. Hromadná inštalácia aplikácií, nutnosť hesla, vylepšený...

APK: Nový Google Play Store 4.6.16. Hromadná inštalácia aplikácií, nutnosť hesla, vylepšený dizajn a viac

3

Po troch mesiacoch sme sa opäť dočkali a Google nás obdaril aj aktualizáciou pre svoj virtuálny obchod – Google Play. Tešiť sa môžete na veľmi zaujímavé novinky, vrátane hromadnej inštalácií aplikácií a oveľa viac.

5 6

Starý vs. nový

Zmien je niekoľko a líšia sa od malých zmien dizajnu, ako napríklad pridaním odkazu s nastaveniami a nápovedou priamo do menu, až po zložitejšie úpravy, ktoré preberieme nižšie.

Google pridal aj možnosť jednoducho prepnúť sa medzi svojimi účtami, na ktorých môžete mať nainštalované rôzne aplikácie.

9 10

Okrem iného Google zareagoval aj na nedávnu kauzu in-app nákupov. Hneď pri inštalácií hry, alebo aplikácie, ktorá podporuje in-app nákupy, budete na to upozornení nie len pri otvorení okienka oprávnenia aplikácie, ale aj ďalším okienkom, v ktorom Google vysvetľuje, čo to ten in-app nákup vlastne je.

7 8

Google taktiež pridal kontrolu aktuálnosti aplikácie na spôsob kontroly aktuálnosti Androidu. Stačí, ak vojdete do nastavenia a kliknete na verziu Androidu.

3 4

Ak sa chcete chrániť pred neoprávneným nakupovaním svojim heslom, po novom si môžete nastaviť ako dlho sa vás Google Play na toto heslo nemusí pýtať. Na výber pritom máte tri možnosti a to, Nikdy, Každých 30 minút a Pre všetky nákupy na Google Play.

1 2

Asi (subjektívne) najzaujímavejšou zmenou je hromadná inštalácia aplikácií, ktorú si môžete vyskúšať v položke „Moje aplikácie.“ Keď si vyberiete všetky aplikácie, ktoré chcete nainštalovať, podržte prst na jednej z nich a kliknite na „Inštalovať.“

Google aktualizáciu sprístupní do niekoľkých dní, no ak sa neviete dočkať už teraz, sťahujte z tohto odkazu. Upozorňujeme však, že tak robíte na vlastné riziko.

*Screenshoty pochádzajú zo zahraničného servera AndroidPolice.com