Úvod Novinky Sony Xperia Z1 vs Sony Xperia Z2 – čo je nové a...

Sony Xperia Z1 vs Sony Xperia Z2 – čo je nové a čo je lepšie

20

Japonský výrobca včera na Mobile World Congress v Barcelone predstavil svoju novú vlajkovú loď, Sony Xperia Z2. Ohľadom Xperia Z1 bolo medzi prívržencami Sony veľa „hypu“ a tak sa mnohí tešili na to, s čím dokážu prísť len pol roka po jeho predstavení.

O Xperia Z2 sme už informovali v niekoľkých článkoch, takže ak chcete nabrať rýchly prehľad, odporúčame článok o predstavení a článok o nacenení pre európsky trh.

Xperia Z2 má v porovnaní s Xperia Z1 o 7% väčší displej, stereo reproduktory, je o 4% tenšia, ponúka štvorjadrový procesor s jadrami o takte 2.3GHz, tenšie rámiky, lepšiu reprodukciu farieb a k tomu všetkému je oproti Xperia Z1 ešte o niečo ľahšia.

 

NAJNIŽŠIA CENA SONY XPERIA Z1:

 

To však nie je všetko, Xperia Z2 dokáže nahrať 4K video, spomalené video až na 120 snímkoch za sekundu, ďalej ponúka úplne nový 5.2 palcový IPS panel s lepšími pozorovacími uhlami, ktorý je okrem toho svetlejší než v prípade Xperia Z1, až 3GB RAM, vylepšené krytky, ktoré chránia rôzne vstupy, ako napríklad port pre microUSB a ako čerešničku na torte, vylepšený reproduktor pre hovory.

Xperia Z2

Súhrn týchto zmien si môžete pozrieť aj vo videu nižšie. Chystá sa niekto zaobstarať si novú Xperia Z2?

Porovnanie špecifikácií

[table id=13 /]