Úvod Novinky Orange, Telekom, SWAN aj O2 uhradili prvú splátku za LTE

Orange, Telekom, SWAN aj O2 uhradili prvú splátku za LTE

0

Tlačový hovorca Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb zverejnil tlačovú správu o uhradení prvej splátky za LTE frekvencie (800 MHz, 1800 MHz a 2600 Mhz) v celkovej výške 81,91 miliónov eur. Ak to rozrátame na každého občana, tak každý z nás by dostal príjemných 15,17 eur. Tie však išli rovno do štátnej kasy.

Ak si ešte pamätáte, tak výberové konanie na užívanie LTE frekvencií sa uskutočnilo formou elektronickej aukcie, povolenia vydal 30.12.2013 Regulačný úrad SR. Každopádne, je dobré vidieť, že 4G sieť sa postupne stáva realitou aj u nás. Štyria operátori, O2, Telecom, Telefónica Slovakia a nový SWAN zaplatia dokopy 163,9 miliónov, čo je mimochodom o 11% viac, ako bola vyvolávacia cena. Služby musia začať poskytovať najneskôr 6 mesiacov po nadobudnutí právoplatnosti povolení a čo je dôležité, z tejto dohody sa podľa zmluvy už nedá vycúvať. Druhá splátka za frekvencie bude zaplatená 31.5.2014 a potom sa už môžeme tešiť na nový superrýchly mobilný internet.

4G sieť na Slovensku je teda opäť o krôčik bližšie k skutočnosti a nám len ostáva dúfať, že konečne spadnú aj ceny za jej využívanie. Každopádne, tešíte sa na nový, rýchlejší mobilný internet ktorý nám snáď trochu vylepší nadchádzajúce leto?

Zdroj: tlačová správa RÚ SR