Úvod Novinky 5 nových funkcií z Galaxy S5, ktoré môžete na svojom smartfóne používať...

5 nových funkcií z Galaxy S5, ktoré môžete na svojom smartfóne používať už teraz

32

Tak, Samsung Galaxy S5 je vonku, reakcie technologickej verejnosti sú vlažné, no napriek tomu prišiel tento nový vlajkový model kórejského výrobcu s množstvom nových alebo inovovaných funkcií.

Niektoré však nie je problém používať už teraz na väčšine Android smartfónov vďaka iným, všeobecne dostupným aplikáciam či nástrojom.

 

 

 

Snímač frekvencie srdca

pic(006)

Túto hračku má Galaxy S5 umiestnenú pod fotoaparátom hneď vedľa LED blesku a v podstate si dokážete aspoň orientačne zmerať pulz aj na svojom „obyčajnom“ smartfóne. Stačí stiahnuť príslušnú aplikáciu, priložiť prst na fotoaparát a LED bleskom si nechať presvietiť prst.

[app]com.runtastic.android.heartrate.lite[/app]

 

Download Booster

pic(004)

Táto softvérová novinka dokáže kombinovať mobilné pripojenie s Wifi a pomôže tak stiahnuť dáta väčšou rýchlosťou a vo väčších objemoch.

Podobnú aplikáciu však nájdete aj v Play Store, no jej menšou nevýhodou je, že potrebujete root. Dokážete vďaka nej využívať dátovú sieť ako aj WiFi súčasne.

[app]it.opbyte.superdownload_lite[/app]

 

Screen Dimming

pic(007)

Galaxy S5 vie extrémne „stlmiť“ obrazovku za nepriaznivých svetelných podmienkach, čo je skvelé ako pre batériu ale hlavne pre vaše zdravie.

Ak totižto používate smartfón pred spánkom, modré spektrum svetla z displeja môže narušiť Váš pokojný spánok, na ktorý sa chystáte. Stiahnite si tohto pokročilého manažéra „jasu“ a máte podobnú funkcionalitu.

[app]com.vitocassisi.luxlite[/app]

 

S Health

android_phones_rgb2

Fitness nástroj S Health prešiel v Galaxy S5 inováciou a teraz obsahuje viac funkcií a dokáže byť doslova vašim osobným trénerom.

Často však nie sú všetky možnosti tohto nástroja využívané súčasne, preto ak napríklad potrebujete iba krokomer, stačí Vám aplikácia Runtastic, záznam trás behu a komplexné fitness riešenie pripraví plná verzia Endomondo aplikácie a a chcete schudnúť nejedzte, alebo vyskúšajte Noom, či MyFitnessPal.

[app]com.runtastic.android.pedometer.lite[/app]

[app]com.myfitnesspal.android[/app]

[app]com.wsl.noom[/app]

[app]com.endomondo.android[/app]

 

Pozadie

samsung-galaxy-s5

Keď už Vás teda na Galaxy S5 nezaujalo po jeho predstavení nič, jedno sa musí nechať. Pozadie, ktoré tvorcovia smartfónu použili pri jeho promovaní je veľmi vkusné, samozrejme však ešte nie je k dispozícii. Človek s nickom Shimmi1 na populárnom webe DevianArt zverejnil jeho kópiu, takže ho môžete použiť a to vo vysokom rozlíšení.

Stiahnuť farebné pozadieStiahnuť modrú verziu pozadia.

zdroj: AndroidBeat