Úvod Novinky Sony Xperia Z1 Compact oficiálne: 4,3 palcový displej, Snapdragon 800, 20MPix fotoaparát...

Sony Xperia Z1 Compact oficiálne: 4,3 palcový displej, Snapdragon 800, 20MPix fotoaparát a 2 300mAh batéria

7

Vo svete vlajkových lodí, ktoré sa každý rok zväčšujú sa ľuďom obľubujúcim menšie displeje – čítaj pod 4,5″ – dramaticky zmenšila voľba.

Sony si túto situáciu uvedomil a po prepláchnutých a vyblednutých „mini“ verziách iných výrobcov dnes predstavuje Sony Xperia Z1 Compact. Sony sa tak šikovne vyhol prívlastku „mini,“ ktorý v mnohých evokoval pocity orezaných špecifikácií vlajkových lodí.

Android 4.4 KitKat ‚do niekoľkých týždňov‘

Plán s Xperia Z1 Compact je iný, no celkový prístup zatiaľ nie je zo strany Sony vyladený. Kameňom úrazu sú opäť aktualizácie, ktoré v prípade Xperia Z1 Compact pripravené nie sú. Zariadenie by sa malo začať predávať už začiatkom februára s predinštalovaným Android 4.3 Jelly Bean, čo je veľká škoda, keďže Android 4.4 KitKat bol predstavený pred dostatočne dlhým časom na to, aby ho Sony dokázal naportovať.

Ak by zariadenie aktualizovali do niekoľkých dní, nič by sme nepovedali, no Sony bohužiaľ tvrdí, že Xperia Z1 Compact aktualizáciu dostane „do niekoľkých týždňov.“

Pod kapotou Xperia Z1 Compact sa ukrýva výkonný Snapdragon 800 a 2 300mAh batéria. Na zadnej strane sa pýši 20MPix fotoaparát s objektívom s clonou f/2.0 a BIONZ procesorom, ktorý sa taktiež nachádza vo väčšej, 5 palcovej verzii.

V oddelení displeja veľký krok vpred

Pozerať sa pritom budete na 720p IPS LCD displej, ktorý je pri tak malej uhlopriečke stále veľmi ostrý. Podľa slov redaktorov, ktorí sa so zariadením zoznámili bližšie sa jedná o veľký krok vpred v pozorovacích uhloch a reproducii farieb.

Bude zaujímavé sledovať či sa zvyšok Android výrobcov inšpiruje odvážnym krokom Sony a pustí sa do prípravy high-endu v tele, ktoré sa veľkosťou môže zaradiť do kategórie, ktorej až doteraz kraľoval iPhone.

Čo hovoríte na najnovší kúsok od Sony? Robia dobre tým, že prinášajú high-end špecifikácie do tela smartfónu, ktoré je oveľa menšie, než dnešné Android vlajkové lode?

Zdroj: TheVerge