Úvod Neprehliadnite vlavo AKTUALIZOVANÉ: Nenechajte sa nachytať! Ponuke zľavového portálu sa vyhnite oblúkom

AKTUALIZOVANÉ: Nenechajte sa nachytať! Ponuke zľavového portálu sa vyhnite oblúkom

32

Aktualizácia:Po tom, ako sa AndroidPortal.sk priamo u zľavového portálu Zľavadňa.sk informoval ohľadom tohto produktu bol spomínaný smartfón stiahnutý z obehu.

„Súhlasíme, že v prípade telefónu BML iP9500 sa nejedná o high-end produkt a preto našim zámerom bolo profilovať túto ponukut skôr ako prvý smartfon pre dieťa. Ospravedlňujeme sa nakupujúcim, ak došlo k nejakému nedorozumeniu. Situáciu sme bližšie prešetrili a aj na základe vašich podnetov sme sa rozhodli ponuku z našej stránky s okamžitou platnosťou stiahniť. Zároveň by sme radi informovali prípadných nakupujúcich, že zo zákona majú možnosť do 7mich dní vrátiť kupón a budú im vrátené peniaze. Rovnako v prípade nespokojnosti majú možnosť do 7mich dní od obdržania vrátiť aj samotný produkt predajcovi.“ – Zľavadňa.sk

Pôvodný článok: Blížia sa Vianoce a tak je jasné, že čím sme k nim bližšie a bližšie, tým je naša snaha zohnať pod stromček ten pravý darček vyššia a vyššia.

Samsung i9505 Galaxy S4 16GB môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Je ale samozrejme nutné, aby ste boli obozretní a krok vpred pred predajcami, ktorí chcú zarobiť na Vašich chybách. Jednou takou chybou by bola kúpa smartfónu, ktorý sa objavil na webe Zlavadna.sk.

zlava

Jednať sa má o smartfón značky BML i9500 s 3,5″ dotykovým displejom, operačným systémom Android 4.1 a „množstvom“ ďalšej výbavy. Nie je Vám na tom názve niečo povedomé?

Narážam na modelové označenie „i9500,“ ktoré je totožné s modelovým označením Samsung Galaxy S4, čo je väčšinou trik čínskych výrobcov, ktorí sa snažia oklamať nič netušiacich ľudí.

Apple iPhone 5S 16GB môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Čo sa špecifikácií týka, tam je to horšie, než zlé. Problém by v nich ani nebol, ak by zariadenie používalo staršiu verziu Androidu. Keďže však beží na Android 4.1 Jelly Bean, problém to je a poriadne veľký. Okrem toho predajca nebol až tak úprimný ani pri samotných špecifikáciách. Vysvetlím.

Samsung S6310 Galaxy Young môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Čipset: Uvádza sa, že sa jedná o čipset vyrobený Qualcommom, rešpektovateľnou spoločnosťou, ktorá je zodpovedná za veľký počet najmodernejších kúskov na trhu. Rýchle vyhľadanie na internete však prezradí, že samotný čipset vyrába spoločnosť „Spreadtrum“ a ako by ste už mohli čakať, nie je to žiadna sláva.

RAM: Telefón je vybavený 256MB RAM a tu nastáva problém s operačným systémom, ktorý som načrtol vyššie. Čím vyššia verzia Androidu (až na najnovší Android 4.4 KitKat), tým vyššie nároky na hardvér. Také je všeobecné pravidlo.

Aby ste boli v obraze, najnovší Android 4.4 KitKat, ktorý bol špeciálne prispôsobený pre fungovanie na slabších zariadeniach, na svoj chod potrebuje minimálne 512MB RAM. Ako funguje Android 4.1 na tomto zariadení si netrúfame odhadnúť.

Sony Xperia Tipo môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Výbava: Medzi „množstvom“ výbavy nájdeme tieto predmety: 1x batériu (1 200mAh), nabíjačku, dátový kábel, slúchadlá a dokumentáciu. Neviem ako Vy, ale ja si množstvo výbavy predstavujem trošku inak.

Nenechajte sa preto nachytať a rozhodne nepodporujte predajcov, ktorí predávajú takéto modely. V redakcii zbožňujeme kvalitné lacné smartfóny a veľakrát ich aj odporúčame. V tomto prípade sme sa  ale zhodli, že by sme radšej ochutnali syr vyrobený pomocou ľudských baktérií.

Narazili ste už aj Vy na podobne výhodnú ponuku? Ak áno, dajte nám o nej vedieť v diskusii nižšie.

Ďakujeme za tip, Jakub!

Zdroj: Zlavadna