Úvod Aplikácie Počet inštalácií CyanogenMod ROM prekročil 10 miliónov!

Počet inštalácií CyanogenMod ROM prekročil 10 miliónov!

5

Tím CyanogenMod je tu s nami už niekoľko rokov. Sú známi hlavne svojimi kvalitnými úpravami Androidu a podporou veľkého počtu zariadení.

Rok 2013 bol pre nich obrovským krôčikom k samostatnosti a k novému začiatku. Počas predchádzajúcich mesiacov totiž založili spoločnosť – Cyanogen Inc. – s ambíciou stať sa tretím najväčším softvérovým ekosystémom, hneď po iOS a Androide.

Tento krok mnohých nahneval, no počiatočné problémy sú už uhladené a len minulý týždeň sa spoločnosti podarilo pripísať si 23 milión dolárovú dotáciu, vďaka ktorej svoje pôsobenie budú schopní rozšíriť aj mimo smartfóny.

Tím CyanogenMod však tesne pred Vianocami prekonal ďalší dôležitý krok. Celkový počet inštalácií ich upravených ROM presiahol úžasných 10 miliónov. Na celkové štatistiky sa môžete pozrieť na ich webe so štatistikami. Najpopulárnejšie zariadenie, ktoré využívajú CyanogenMod sú Samsung Galaxy S, Galaxy S2 a Galaxy S3.

NAJNIŽŠIA CENA GALAXY S III:

Pre CyanogenMod bude rok 2014 dôležitejší, než akýkoľvek predtým. Ako včeličky už usilovne pracujú na vylepšení svojho inštalátora, vďaka ktorému si upravený softvér nainštalujete jednoduchšie, než akúkoľvek inú úpravu. Tento jednoduchý proces inštalácie by mal zapríčiniť zdvojnásobenie, ak nie strojnásobenie počtu inštalácií.

Je nutné poznamenať, že tých 10 miliónov inštalácií pochádza len od ľudí, ktorí si zvolili možnosť odosielania štatistík o využívaní ROM. Skutočných inštalácií je určite viac. Tím vývojárov predpokladá, že ich môže byť 20 až 30 miliónov.

Používate, resp. vyskúšali ste CyanogenMod ROM aj Vy? Ak áno, ako ste s ňou spokojní?

Zdroj: CM via AndroidBeat