Úvod Novinky Tikker: Morbídne hodinky, ktoré začnú odpočítavanie do konca Vášho života

Tikker: Morbídne hodinky, ktoré začnú odpočítavanie do konca Vášho života

1

Hodinky smrti začnú odpočet do Vášho odchodu z tejto planéty

Ak by ste náhodou nežili v presvedčení, že život je krátky, už čoskoro si budete môcť kúpiť hodinky, ktoré Vás o tom presvedčia niekoľkokrát denne. Tikker sú totiž hodinky, ktoré spustia odpočítavanie po rokoch, mesiacoch, dňoch, hodinách až sekundách do Vašej smrti. Jedná sa o zvláštny projekt na Kickstarteri, ktorý Vám podľa zatiaľ nejasnej príručky dokáže vypočítať približný dátum Vašej smrti, podľa čoho si môžete nastaviť odpočítavanie. Vždy keď sa pozriete na Vaše zápästie si pripomeniete, že tu nie sme navždy a že koniec sa blíži.

Zatiaľ čo si jeho tvorcovia uvedomujú, že celkový koncept hodiniek môže vyznieť morbídne, nebol to ich zámer. Ich cieľom je pripomenúť nám, aby sme s našimi životmi dosiahli čo najviac a aby sme čas využili čo najlepšie. „Ak by ste vedeli, koľko času Vám ostáva, nevyužili by ste ho rozumne?“ Hodinky chcú dať stop za hádkami a ostatnými zbytočnosťami, ktoré nám znepríjemňujú pobyt na tejto planéte.

Celkovo sa teda jedná z zvláštny projekt, ktorý však podľa prvotného záujmu ľudí určite zaujal. Len niekoľko dní po začatí projektu sú blízko k naplneniu $25,000 cieľu. Peniaze chcú využiť na zakúpenie náradia, testovanie a celkovú distribúciu „hodiniek smrti.“

Zdroj: Kickstarter via TheVerge