Úvod Novinky LG predalo v 3. štvrťroku 12 miliónov smartfónov. Obrat stúpol o 24%

LG predalo v 3. štvrťroku 12 miliónov smartfónov. Obrat stúpol o 24%

3

Známy kórejský výrobca dnes zverejnil krátku tlačovú správu týkajúcu sa ich neauditovaných finančných výsledkov za tretí kvartál tohto roku.

Spoločnosť LG aj napriek oslabeniu v segmente televízorov a nepriaznivým výmenným kurzom na finančnom trhu zaznamenala nárast konsolidovaných príjmov o 12% na 12,51 miliardy $ za rovnaké obdobie oproti minulému roku.

LG-shipped-12-million-smartphones-in-Q3-sales-are-up-24-year-on-yearRovnako pozitívny výsledok nastal aj v oblasti prevádzkového zisku, ktorý je v tomto 3. štvrťroku 196,34 milónov $ čo je nárast o 27% v porovnaní s tretím kvartálom roku 2012.

Najlepšie zo všetkých divízii sa darí práve tej mobilnej, kde LG predala za posledné štyri mesiace cez 12 miliónov smartfónov, čo odzrkadľuje nárast obratu o 24 % na 2, 75 miliardy $ v porovnaní s vlaňajším rovnakým obdobím.

LG konštatuje, že aj naďalej plánuje zvyšovať predaj svojho špičkového smartfónu LG G2 ako aj širokú škálu zariadení strednej triedy počnúc napríklad modelovým radom „L“ či „F“. Zároveň však spoločnosť poukazuje na silnú konkurenciu, čo malo za následok zvýšené investície do oblasti marketingu.

Vlastnili ste niekedy smartfón s logom LG? Ostali ste verný značke alebo ste neboli spokojný a presedlali na konkurenciu? Diskusia je otvorená. 

zdroj: PhoneArena