Úvod Novinky LG G Pad 8.3 oficiálne predstavený

LG G Pad 8.3 oficiálne predstavený

1

Po relatívne krátkom období špekulácií spoločnosť LG predstavila svoj tablet s netradičnou uhlopriečkou 8.3 palca, ktorý nesie označenie G Pad. Zariadenie má byť priamou konkurenciou novému Nexus 7 tabletu alebo 8 palcovému Galaxy Tab od Samsungu.

Dizanová réžia sa nesie v podaní nedávno predstaveného top smartfónu LG G2 a tablet vyzerá rozhodne príťažlivo. 8,3 palcový LCD displej prinesie rozlíšenie o hodnote 1920 x 1200 pixelov čomu zodpovedá hodnota 273 ppi.

4600 mAh batéria sa postará o energiu pre 1,7 GHz procesor Snapdragon 600, 2 GB pamäť RAM či 5 Mpix zadný a 1,3 Mpix predný fotoaparát. G Pad je hrubý len 8,3 mm a váži akceptovateľných 338 gramov.

lg-g-pad-8-3-press-2-645x483

Po software stránke sa môžeme tešiť na Android 4.2.2 a typické Optimus UI, pričom systém bude obsahovať aj  niektoré novinky známe zo smartfónu LG G2 ako KnocOn funkcia, QSlide multitasking a podobne. Ak budete vlastniť popri tomto tablete aj spomínaný smartfón LG G2, zariadenia môžu byť synchronizované a na tablete tak budete môcť prijímať správy a upozornenia zo smartfónu a reagovať na ne.

Verejnosť sa prvý krát oboznámi so zariadením na veľtrhu IFA v Berlíne, ktorý sa koná už tento týždeň. Do predaja v Eúrope, Amerike a Ázii sa G Pad dostane vo štvrtom kvartály tohto roku. Informácie o cenách sú zatiaľ tabu, no dúfame, že budú aspoň z časti podobné cene Nexusu 7 (2013) a ostatným podobným zariadeniam.

zdroj: androidauthority.com