Úvod Aplikácie V roku 2017 si stiahneme neuveriteľných 160 miliárd aplikácií

V roku 2017 si stiahneme neuveriteľných 160 miliárd aplikácií

0

Najnovšie informácie, za ktorými stojí spoločnosť Juniper Research, tvrdia, že v roku 2017 si stiahneme dychberúcich 160 miliárd aplikácií. Ide takmer o dvojnásobok toho, čo si stiahneme tento rok. Podľa výskumníkov za obrovským nárastom stojí globálna adaptácia smartphonov v rozvojových krajinách. Rok 2013 je pritom dôležitý míľnik v mobilnom svete, keďže poprvýkrát v histórii sa predá viac smartphonov, než klasických mobilných telefónov.

160miliard

Ďalším z dôvodov je zvýšený počet tzv. „freemium“ aplikácií, ktoré si môžete stiahnuť úplne zadarmo a neskôr si v nich môžete dokúpiť prémiové funkcie, resp. služby. Platené aplikácie a hry sú na poklese, zatiaľ čo tento rok predstavujú 6.1% všetkých stiahnutí, v roku 2017 by ich už malo byť len 5%.

Vývojári sa budú aj naďalej snažiť prichádzať s rôznymi spôsobmi ako zákazníka donútiť zaplatiť za ich vykonanú prácu. Okrem vývojárov by chceli „kúsok z koláča“ aj operátori. Jednou z možností je samozrejme platenie za aplikácie pomocou účtovania na faktúru. Posledná informácie z tohto výskumu sa zaoberá kategóriou, ktorá bude predstavovať najväčší podiel stiahnutých aplikácií. Podľa výskumníkov si v roku 2017 stiahneme najviac hier, ktoré budú predstavovať až 40% všetkých stiahnutých aplikácií.

Zdroj: JuniperResearch via PhoneArena