Úvod Novinky Sú smartphony pomocníkom alebo nás pri práci len rozptyľujú?

Sú smartphony pomocníkom alebo nás pri práci len rozptyľujú?

2

Smartphony sú úžasné. Pred pár rokmi, by sme si ani nepomysleli, čo všetko a ako jednoducho budeme vedieť robiť cez smartphone. Predpokladali by sme teda, že takáto funkcionalita nám pomôže pri práci. Jednoduchá komunikácia, okamžité zdieľanie dokumentov či nápadov by rozhodne malo pomôcť nám a našej produktivite.

To je samozrejme jeden uhol pohľadu. V druhom uhle pohľadu na vec smartphony predstavujú obrovskú schopnosť nás rozptyľovať a zabávať. Nekonečné množstvo spôsobov ako „zabiť nudu“ či už ide o Facebook, Twitter, 9gag alebo akékoľvek iné metódy, ktoré preferujete.

Podľa Internetových Trendov Mary Meeker pre rok 2013 sa na smartphone pozrieme približne 150 krát za deň. Ak by sme do úvahy zobrali sedemhodinový spánok, znamenalo by to, že sa na náš smartphone pozrieme približne 9 krát za hodinu. Ďalšie zo štatistík Mary Meeker tvrdia, že na smartphone sa pozrieme 18 krát denne len preto, aby sme sa pozreli, koľko je hodín (toto by mohli vyriešiť inteligentné hodinky, poprípade akékoľvek iné hodinky z Tesca), 13 krát denne si pustíme hudbu, 12 krát si zapneme hru a 9 krát spustíme akúkoľvek sociálnu sieť. Priemerný majiteľ smartphonu si pritom 8 krát denne otvorí fotoaparát a budík. Zostáva nám teda vôbec nejaký čas pre produktivitu?

Čo na to hovoríte Vy? Je pre Vás smartphone skutočný pomocník alebo Vás len rozptyľuje a zabáva, pričom Vás ukracuje o dôležitý čas. Dajte nám vedieť v komentároch nižšie.

Zdroj: Forbes via PhoneArena