Úvod Novinky Google Google vypína ďalšiu službu. Posledné zbohom dáme Google Latitude už 9. augusta

Google vypína ďalšiu službu. Posledné zbohom dáme Google Latitude už 9. augusta

5

Dnešný deň priniesol veľa radosti vďaka novej verzii Google Maps, ktorá disponuje vylepšeným prostredím a novými funkciami. Google sa pravdepodobne riadi pradávnym hitom zo slovenskej Superstar, „Niečo sa končí a niečo sa začína.“ Hovorím to preto, že vypína ďalšiu službu – Latitude. Jednalo sa o sociálnu službu, ktorá bola zameraná na zdieľanie Vašej polohy. Google ju spustil v roku 2009 a tento rok bude jej funkcionalita rozdelená medzi aplikáciu Google+ a samotným operačným systémom Android. Čo je však zaujímavé, je to, že majitelia iOS alebo Windows Phone zariadení budú od tejto funkcie doslova odrezaní.

Google spustil novú, informačnú stránku, na ktorej informuje o tom, že nová verzia Google Maps už prichádza bez Latitude a že aplikácia Latitude pre iPhone bude odstránená z App Storu.

latitude

Vďaka Latitude ste mohli sledovať polohu Vašich známych priamo na mape (ak s tým súhlasili). Ich poloha bola automaticky a pravidelne aktualizovaná. Aplikácia zaznamenáva kde všade ste boli a túto trasu potom premietne do Vašej vlastnej mini-mapy.

Odstavenie tejto služby dáva zmysel, keďže bola určená len pre veľmi malý okruh ľudí a v štádiu, v ktorom sa ju Google rozhodol odstaviť, neponúkala poriadnu integráciu s Google+. Čo na to hovoríte Vy? Ste sklamaní alebo Vám Latitude nebude chýbať?

Zdroj: Google via TNW