Úvod Dohady Nový Nexus 7: Snapdragon 600, 2GB RAM, rozlíšenie 1920×1200 p., Android...

[Dohady] Nový Nexus 7: Snapdragon 600, 2GB RAM, rozlíšenie 1920×1200 p., Android 4.3

5

Zahraničný Android web AndroidAuthority.com zverejnil textový rozhovor zákazníka so zamestnancom spoločnosti ASUS. Zaujímavosťou však je, že tento zamestnanec v rozhovore prezradil, aké by mala mať nová generácia tabletu Nexus 7 špecifikácie. Nezabudol ani odhaliť odhadovaný termín začiatku predaja.

Spomínaný rozhovor, vo forme odfotenej konverzácie, sa najskôr objavil na sociálnej sieti Google+, čo mal údajne na svedomí neznámy právnik. Ide o veľmi zriedkavú reakciu zamestnanca tak veľkého výrobcu ako je ASUS, ktorý bez váhania reagoval na otázky typu „Aké by mala mať ďalšia generácia tabletu Nexus 7 špecifikácie“ či „Kedy je približný termín začiatku predaja tabletu Nexus 7„, ktoré mu položil zvedavý zákazník. Jeho odpovede vyzerajú ale celkom dôveryhodné, pretože podstatná časť týchto zatiaľ interných informácií spĺňa doterajšie špekulácie, ako napríklad procesor Snapdragon 600 od Qualcomm-u alebo displej s vysokým rozlíšením. Taktiež sa už dlhšiu dobu v kuloároch pošepkáva o ďalšej verzii operačného systému Android, ktorou by mala byť práve verzia pod označením 4.3. Tá bola tiež spomenutá medzi neoficiálnymi špecifikáciami v zachytenom rozhovore.

Údajné špecifikácie novej generácie tabletu Nexus 7:

  • Procesor Snapdragon 600 
  • 7-palcový displej s rozlíšením 1920×1200 pixelov
  • 2GB RAM
  • 32GB internej pamäte pre dáta
  • 5MPx zadný fotoaparát/kamera, 1.2MPx predná kamera/fotoaparát
  • Android 4.3
  • 4000mAh batéria
  • podpora LTE/WCDMA/GSM

Zamestnanec spoločnosti ASUS sa neváhal pochváliť ani možným začiatkom predaja nového tabletu Nexus 7. Za ten označil koniec mesiaca Júl, čo je už za pár týždňov.

Všetky tieto informácie nie sú samozrejme ešte oficiálne, aj keď pochádzajú od interného zdroja. Súčasnú generáciu tabletov Nexus 7 vyrába spoločnosť ASUS, ktorá by tak mala pokračovať v tejto tradícii aj pri aktualizovaných modeloch.

asus-k009-new-nexus-7-chat-asus-1 asus-k009-new-nexus-7-chat-asus-2
Zaujímavý rozhovor medzi zamestnancom spoločnosti ASUS a zákazníkom 

Zdroj: androidauthority.com
Foto: androidauthority.com