Úvod Aplikácie Ženský kútik Android aplikácií 4

Ženský kútik Android aplikácií 4

0

Máte radi Pinterest, Instagram a móda Vám nie je ukradnutá? Chceli by ste 3 v 1? Pose je niečo pre všetky fashion maniačky. Ak Vám je známy Lookbook, tak si Pose veľmi rýchlo obľúbite. Funguje na takmer rovnakom princípe  ako Pinterest alebo Tumblr -fotky, fotky, fotky.

O čo v Pose ide?

Ak som to celé správne pochopila, Pose je svojim spôsobom malá sociálna sieť, na ktorej reprezentujete svoj štýl obliekania prostredníctvom fotografií. Keďže je možné každú časť oblečenia označiť a napísať k nej značku, je ľahké si v prípade záujmu vec vyhľadať a potom už len nájsť, kde kúpiť. Väčšina užívateľov  sa tým riadi, takže naozaj pridávajú popisy k jednotlivým outfitom. Nevýhodou je fakt, že zväčša ide o Anglické značky,  takže k veciam sa dostaneme jedine cez e-shopy alebo eBay. Ale na inšpiráciu, čo si obliecť na párty, do školy, do práce či na rande to úplne stačí.

pose1 pose2 pose3

Prvý krok je prihlásenie. To je možné buď cez e-mail alebo Facebook.  Aplikácia vyžaduje nastaviť heslo a pridať profilový obrázok – klasicky vybrať  fotku z telefónu alebo vytvoriť novú . Vyplníte si svoj slogan alebo nejaké motto, niečo charakteristické pre Vás.

Nasleduje niekoľko otázok ohľadom Vášho štýlu. Vyberáte vždy z dvoch možností fotografií. Je to taký prieskum ohľadom toho, čo sa Vám páči, čo preferujete. Po vyplnení otázok sa vytvorí Váš profil a automaticky sa Vám pridajú „celebrity“, ktoré sledujete (follow) – populárne profily, ktoré sú vybrané na základe Vášho štýlu. Ak ste tieto otázky prebehli rýchlo ako ja a následne sa Vám zobrazili profily s úplne iným vkusom aký máte, nič sa nedeje, sledovanie jednotlivých profilov môžete zrušiť a pridať si časom iné.

Tááák konečne ste sa dostali do aplikácie. Úvodná obrazovka  sa skladá zo 4 ponúk: Stream, Discover, Inbox a Profile.

Stream – nachádzajú sa tu fotografie ľudí, podľa náhodného výberu.  Je ich tam nekonečno, respektive na koniec som sa nedostala. A samozrejme stále pribúdajú nové.

Discover – ponúka  Vám na výber zo  4 kritérií: Featured , Shop, Popular a People . Medzi prvými dvomi kritériami som rozdiel nepochopila. Popular ponúka najviac hodnotené fotografie. People –zoznam  profilov ostatných používateľov, kliknutím na konkrétnu osobu, vidíte jej profil, fotografie, koho sleduje a kto ju sleduje.  Prevažne by sa Vám mali zobrazovať príspevky Vášmu oku lahodiace. Nevýhodou je, že nefunguje offline, tým myslím, že nenačíta ani staré príspevky ani nič.

Inbox – obsahuje správy od samotnej aplikácie. Na začiatok som dostala úvodnú správu a gratuláciu k prvému príspevku. A dnes  oznámenie o mojom prvom followerovi.

Profile – obsahuje samozrejme Váš profil s fotografiou, Vaše „pose“ – teda príspevky vo forme fotografií, zoznam fotografií, ktoré ste označili, že sa Vám páčia, zoznam Vašich nasledovateľov a zoznam ľudí, ktorých sledujete vy. Profil je samozrejme možné meniť v nastaveniach. Je verejný, takže každý používateľ ho môže vidieť.

[fve]https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qdIcz07MpO8[/fve]

Ako vytvorím vlastný príspevok „Pose“?

Buď vyberiem fotografiu z mobilu alebo odfotím v danom čase a hneď zdieľam. Keďže je to aplikácia týkajúca sa módy, predpokladá sa, že sa odfotíte v konkrétnom oblečení, potom vytvoríte zoznam oblečenia so značkami (Bag – Zara, Shoes – Humanic…). Tento zoznam je možné vytvoriť tak, že na fotografii označíte dané miesto a k tomu pridáte popis (kliknem na topánky a pridám : Shoes – Humanic).  Pridáte krátky popis k fotografii a môžete ju zdielať na fb, twitteri alebo tumblr. Nakoniec ju dáte uverejniť. Vaša fotografia sa zobrazí v Stream a na Vašom profile. A už len čakáte na komenty a srdiečka (like).

Na Pose sa mi páči, že sú tam prevažne normálne dievčatá, nie celebrity. (Aj keď aj tie tam sú prostredníctvom známych blogeriek). Keď najbližšie budem rozmýšľať, čo si ráno oblečiem do práce, popozerám si Pose a nechám sa inšpirovať. Ak Vás baví prezeranie outfitov, hľadáte inšpiráciu pre Váš šatník, zaujímate sa o módu bude sa Vám aplikácia páčiť a rýchlo jej podľahnete.

PS: Našla som tam aj mužské profily, takže chlapci, ak sa zaujímate o módu, nehanbite sa, kľudne sa pridajte.

[app]com.pose[/app]