Úvod Dohady HTC M4 prináša kvality HTC One do nižšej cenovej kategórie

HTC M4 prináša kvality HTC One do nižšej cenovej kategórie

4

HTC dizajnom svojej novej vlajkovej lodi HTC One trafili do čierneho, keďže zariadenie oslovilo niekoľko miliónov ľudí. Je to aj vďaka jeho jednoliatemu telu, ktoré sa páči nejednému fanúšikovi smartphonov a preto je pochopiteľné, že sa tento ‚dizajnový jazyk‘ budú snažiť sprístupniť čo najväčšiemu počtu ľudí. Privítajte HTC M4 (HTC One bol HTC M7), ktorý bude k HTC One niečo ako Galaxy S3 mini ku Galaxy S3.

V HTC sa od Samsungu naučili veľmi podstatnú vec. Ak sa ich vlajková loď páči tým, ktorí si ju môžu dovoliť kúpiť, ešte viac sa bude páčiť tým, ktorý o nej len snívajú. Na scénu preto prichádza HTC M4 (určite zmenia názov), smartphone, ktorý je výzorovo takmer identický ako HTC One, pravdepodobne aj použitými materiálmi. Okrem menšieho tela, do ktorého sa zmestí „len“ 4.3 palcový 720p displej sú tieto dve zariadenia na nerozoznanie.

HTC M4 nebude taký výkonný ako jeho väčší brat, keďže ho vybavili len dvoj-jadrovým procesorom a 16GB vnútornou pamäťou, no stále ponúka veľmi slušné 2GB RAM a nový ultrapixelový fotoaparát. S nižším výkonom prichádza aj nižšia spotreba a tak si HTC M4 hravo vystačí s 1,700mAh baterkou, ktorú len tak ľahko nevymeníte.

Mid-range novinka od HTC by sa mala začať predávať koncom júna a poháňať by ju mal Android 4.2 Jelly Bean. Zaujímalo by mal, čo si o novinke myslíte Vy? Zaujala Vás kvalita spracovania HTC One no v nižšej cenovej hladine?

htcm4

Zdroj: PhoneArena