Úvod Novinky Corning: Ohybné displeje nečakajte skôr, než za tri roky

Corning: Ohybné displeje nečakajte skôr, než za tri roky

0

Ak ste sa pripravovali na novú éru futuristických počítačov, mobilov a iného príslušenstva, ktoré využíva technológiu ohybných displejov, o ktorých sme začali dostávať nové informácie už pred rokom, tak si ešte chvíľu počkáte. Corning, výrobcovia Gorilla Glass totiž tvrdia, že technológia je minimálne tri roky pozadu.

V rozhovore pre Bloomberg povedal James Clappin, prezident Corning, že produkty, ktoré by dokázali využiť ohybné displeje sú od nás vzdialené ešte tri roky. Na pozitívnejšiu nôtu potom dodal, že ich spoločnosť pracovala s „veľmi veľkým menom“, ktorému ukázala ako čo najlepšie využiť technológiu Will Glass. Will Glass je sklo, ktoré je ultra tenké a ohybné. Očakáva sa, že sa prvých zariadeniach objaví už čoskoro.

willglass2

V rozhovore spomenul, že zariadenia, ktoré budú využívať Willow Glass prídu už tento rok a že prinesú jednoduchšiu implementáciu produktov ako solárne panely.

To samozrejme neznamená, že Samsung nepríde s ohybnými OLED displejmi skôr. Ide predsa o veľký marketingový ťah, keďže to na seba priláka veľkú pozornosť. Rozhodne by ma zaujímalo aké skutočné využitie prinesú ohybné displeje.

Zdroj: Engadget via AndroidAuthority