Úvod Neprehliadnite vlavo 70% z prvých 10 miliónov kusov Galaxy S4 príde s čipom Qualcomm...

70% z prvých 10 miliónov kusov Galaxy S4 príde s čipom Qualcomm Snapdragon 600

3

Po predstavení Samsungu Galaxy S4 nastal tak trochu chaos vďaka dvom rôznym verziám tohto zariadenia. Jedna verzia je vybavená 1,9 GHz quad-core procesorom Qualcomm Snapdragon 600 a druhá, 1,6 Ghz octa-core čipom Exynos 5.

Nikto poriadne nevedel na aké trhy sa jedna alebo druhá verzia dostane, pričom v Európe sa mala najskôr objaviť verzia s Exynosom potom zase s Qaulcomm chipom a po komunikácii so zastúpením Samsungu na Slovensku sme sa dozvedeli, že pre náš trh bude nakoniec dostupná verzia práve s quad-core procesorom od Qaulcommu.

exynos-5-octa1_1020_large_verge_medium_landscape

Politika trhovej dostupnosti sa opäť v Samsungu zmenila vzhľadom na to, že LSI divízia Samsungu, ktorá vyrába práve Exynos 5 čipy sa stretáva s výrobnými a kvalitatívnymi problémami. To znamená, že Galaxy S4 s procesorom Qualcomm Snapdragon 600 zamieri na ďalšie trhy, s ktorými sa nerátalo. Údaje hovoria, že tento čip bude osadený až v 70% prvých 10-tich miliónoch vyrobených smartfónov Galaxy S4.

Zatiaľ čo niektorí môžu tieto informácie považovať za zlé správy, až tak tragicky to nevidíme. Qualcomm Snapdragon 600 je skvelý kus hardvéru a keby „nevládal“ alebo by bol výrazne horší ako Exynos 5 Samsung by ho pre S4 nevyužíval a určite poskytne zariadeniu dostatočnú dávku výkonu.

Ako sa bude situácia v tejto problematike vyvíjať budeme sledovať a dáme Vám včas vedieť.

zdroj: androidauthority.com