Úvod Aplikácie Tip na aplikáciu: SmogAlarm

Tip na aplikáciu: SmogAlarm

0

Smog je veľmi nepríjemná vec. Ľudia sa nevyvinuli tak, aby vedeli žiť po boku so smogom. Momentálne sa nachádzam v Havířově a situácia so smogom je tu veľmi premenná. Raz je nebo a vzduch čisté, na druhý deň si mylne myslím, že vidím hmlu. Na pomoc prichádza aplikácia SmogAlarm.

smog002 smog001

Čistota ovzdušia monitoruje český hydrometeorologický ústav, zatiaľ čo vývojár Stanislav Ubík navrhol aplikáciu, ktorá tieto údaje zobrazuje priamo na Vašom Android smartphone. Ak teda máte podozrenie, že vzduch nie je tak čistý aký by mal byť, stačí si otvoriť aplikáciu a skontrolovať stanicu najbližšie pri Vás.

Pokrytá je väčšina ČR, niektoré väčšie mestá majú aj viac staníc, čo aplikácii pridáva na presnosti. Monitorované sú hodinové koncentrácie prachu PM10, ozónu, oxidu siričitého, oxidu uhoľnatého, oxidu dusičitého a súhrnný index kvality ovzdušia.

Vývojár sa posnažil a k aplikácii doprogramoval aj widget o veľkosť 2 x 1, ktorý zobrazí informácie z Vami predvolenej stanice. Ak viete o podobnej aplikácii, no pre územie Slovenska, dajte nám vedieť!

[app rating=“7.5″]cz.ubik.smogalarm[/app]

Zdroj: Google Play