Úvod Novinky Je Galaxy synonymom slova Android? Najnovšia štúdia tvrdí, že áno

Je Galaxy synonymom slova Android? Najnovšia štúdia tvrdí, že áno

0

Jeden z najväčších problémov, ktorým čelí Google je snaha zabrániť celkovú dominanciu jedného výrobcu. Usporiadaných bolo už niekoľko štúdií, ktoré poukazujú na to, že takáto hrozba sa stáva skutočnou a to v podobe Samsungu, ktorý ovláda čoraz väčší a väčší podiel na trhu. Dnešná štúdia bola usporiadaná firmou Localytics, firma, ktorá sa zaoberá analýzou mobilných aplikácií prišla na to, že osem z desiatich TOP zariadení bolo vyrobené Samsungom a z tých ôsmich nieslo sedem prívlastok GALAXY.

localytics

Tento trend je ohromujúci, no vôbec ma neprekvapuje. Koniec koncov, Apple a Samsung si rozdelili takmer všetok profit z mobilných telefónov. Čo je však zvláštne je to, že aj napriek tomu, že sa budeme snažiť porovnať výborný produkt, napríklad Nexus 7, Samsung stále vyhráva. Z grafu totiž zistíte, že najpoužívanejším tabletom (okrem Kindle Fire) je Galaxy tab 2 7.0.

Kde sú teda ostatní výrobcovia? Sony sa po ťažkom roku začalo zmáhať k lepším výsledkom, HTC sa stále vlečie. Nikto z nich však ešte nezvládol taký prístup aký zvládol Samsung – jedno zariadenie, všetci operátori, všetky krajiny. Ak sa o to neposnažia aj ostatní výrobcovia, začnite si zvykať na Nature UX. Ide predsa o pekné užívateľské rozhranie, no nie?

Zdroj: Localytics via AndroidPolice