Úvod Novinky GooPhone N2 je 5.5 palcová kópia Galaxy Note II za $160

GooPhone N2 je 5.5 palcová kópia Galaxy Note II za $160

4

GooPhone nás má všetkých pokrytých. Po tom ako stihol predstaviť klona HTC One ešte pred tým ako bol vôbec predstavený prichádza s ďalšou kópiou, tento krát s GooPhone N2.

GooPhone sa už ani nepokúša skrývať ich zámer, vybral si už dokonca aj rovnaký názov. Ide o klona Samsung Galaxy Note II. Použili 5.5 palcový displej, ktorý ponúka 720p rozlíšenie, teda presne také, aké ponúka originál. Čo sa týka dizajnu, tak okrem väčšieho rámiku medzi nimi nevidím rozdiel.

goophone1

Samozrejme, že tá cena sa niekde musela odzrkadliť a odzrkadlila sa vo „vnútornostiach“. GooPhone prisľúbil, že N2 vybaví štvor-jadrovým procesorom od MediaTek (MT6589), no nakoniec tak nespravil. Namiesto štyroch jadier sa rozhodol pre dve jadrá v podaní MT6577, ktoré tikajú na 1GHz.

goophone2

GooPhone N2 Lite (verzia bez „lite“ má byť dostupná so štvor-jadrovým procesorom) ponúka 1GB RAM, 8MPx zadný fotoaparát, 1.3MPx predný fotoaparát, 4GB vnútornej pamäti, slot pre microSD kartu, 3G konektivitu a 3,100 baterku.

GooPhone N2 Lite sa momentálne nedá kúpiť, no to by sa už čoskoro malo zmeniť. Stáť bude 999 yuan, čo je približne €122. Šance toho, že toto zariadenie uvidíme aj mimo Číny sú nulové, no to mi absolútne nevadí, keďže GooPhone mi vždy vyčarí úsmev na tvári! :)

Zdroj: UnwiredView