Úvod Novinky Samsung vyrobil 300 miliónov AMOLED panelov

Samsung vyrobil 300 miliónov AMOLED panelov

1

V januári 2007 začala revolúcia v odvetví smartphonov. Apple predstavil iPhone a Samsung začal produkovať to, o čom je dnešný príbeh, AMOLED panely. Dnes výrobca sídliaci v Južnej Kórei oznámil, že predal cez 300 miliónov takýchto panelov. Prvých 100 miliónov kusov Samsung vyrábal takmer 5 rokov. Ďalších 100 miliónov približne 11 mesiacov. Posledných 100 miliónov im trvalo len 7 mesiacov.

Technológia AMOLED má svojich priaznivcov a samozrejme aj neprajníkov, ktorí tvrdia, že farby trpia vysokou saturáciou a že biele farby nie sú skutočne biele. Dokonca aj spotreba baterky sa líši podľa toho, na čo sa momentálne pozeráte. To však nemení nič na tom, že Samsung AMOLED používa ako hlavnú technológiu displejov pre svoje zariadenia.

Otázka je teda jasná. Čo má pre nás pripravené Samsung do ďalších rokov? Všetci už netrpezlivo čakáme na štvrtú generáciu vlajkovej lodi Galaxy S, ktorá by mala disponovať 4.99 palcovým displejom. Pôjde o novú technológiu alebo Samsung ostane verný svojim starým dobrým AMOLED displejom? Najnovšie dohady tvrdia, že Samsung začne používať subpixely v tvare diamantov a hexagónov, no na to, či to je pravda si budeme musieť počkať.

Čo na celú problematiku displejov hovoríte Vy? Preferujete AMOLED, Super LCD2 alebo inú technológiu? Dajte nám vedieť do komentárov!

Zdroj: Samsung via AndroidAuthority