Úvod Novinky Kontaktné šošovky dokážu zobraziť SMSky

Kontaktné šošovky dokážu zobraziť SMSky

0

Dostávame sa do obdobia kde sa začína sci-fi stretávať s realitou. Výskumníci na Ghen University v Belgicku vyprodukovali sféricky zakrivenú LCD jednotku, ktorá by sa mohla dostať aj do kontaktných šošoviek. Toto malé LCD zvláda premietanie obrázkov a textu pomocou bezdrôtovej konektivity.

Základy tejto technológie už existovali, no výskumníci z centra mikro-systémových technológií ho vyladili až tak, že teraz dokáže využiť celý povrch zakrivenej šošovky.

„Teraz, keď sme si ujasnili základy technológií sa môžeme začať venovať využitiu v reálnom živote, čo by mohlo trvať len pár rokov,“ povedal profesor Herbert De Smet. Ide o veľmi ambiciózny cieľ. My sa tento predpoklad nebudeme ani snažiť vyvrátiť, keďže v posledným mesiacoch technológia akoby zrýchľovala.

Niektoré aplikácie v skutočnom svete by mohli byť úplne jednoduché. Napríklad šošovky, ktoré by mohli zmeniť pigmentáciu a tak slúžiť ako slnečné okuliare. To však nebude také jednoduché, keďže šošovky bude treba napojiť „šťavou“, zabezpečiť bezdrôtovú komunikáciu, napríklad so smartphonom a hlavne zaistiť aby bolo ich používanie čo najpohodlnejšie.

Nezabudnite si pozrieť video o tomto zaujímavom projekte, ktorý možno spolu s projektom Google Glass navždy zmení to, ako používame okuliare a šošovky. Ako sa Vám tento projekt pozdáva? Ide o niečo, čo by ste boli ochotní nosiť?

Zdroj: The Telegraph via PhoneArena