Úvod Aplikácie Tip na aplikácie: Výber najlepších widgetových aplikácií

Tip na aplikácie: Výber najlepších widgetových aplikácií

3

Aj Vás zaujímajú tie nové widgety pre lock screen, ktoré dostali (takmer) všetky Nexusy s najnovšou aktualizáciou na Android 4.2? Vaša zvedavosť bola vypočutá a my Vám v dnešnom prehľade aplikácií predstavíme aplikácie, ktoré využívajú práve spomínaný priestor lock screenu.

Aplikácií, ktoré podporujú widgety pre lockscreen je málo. Aplikácií, ktoré vylepšujú chod obrazovky, na ktorú sa pozriete ako na prvú po stlačení tlačidla na zapnutie je však viac.

S väčšinou z nich máte rýchly prístup k zavolaniu, či poslaniu SMSky obľúbeným kontaktom, môžete spustiť aplikácie alebo si meniť rôzne nastavenia a to všetko z lock screenu. Niektoré obsahujú rôzne nadstavby, ktoré vedia zobraziť Facebook status, či zdroj RSS. Pozrite sa teda na výber týchto zaujímavých aplikácií, možno sa vám jedna zapáči.

1. Quick Launch – Lock Screen

Výhodou Quick Launch je fakt, že na svoj lockscreen si budete vedieť pripevniť akýkoľvek widget (miniaplikáciu), ktorú máte na výber aj na domovskej obrozvke. Okrem toho disponuje funkciou „slide-to-mute“, ktorá Vám po jednoduchom geste vypne všetky zvonenia, ako aj „slide-to-app“, ktorá Vám po odomknutí automaticky zapne zvolenú aplikáciu.

[app]com.conduit.locker[/app]

2. WidgetLocker Lockscreen

Táto aplkácia je založená na rovnakom kóde ako populárny launcher ADW Launcher. Čo sa týka funkcionality, WidgetLocker má k lockscreenu z Android 4.2 veľmi blízko. Celú obrazovku si môžete upraviť podľa seba, vrátane odomknutia, ktoré môže niekomu zavolať, či spustiť aplikáciu, napríklad fotoaparát.

[app]com.teslacoilsw.widgetlocker[/app]

3. Active Lock Screen

Spolu s veľkým výberom tém Vám Active Lock Screen ponúkne zástupcov na rôzne aplikácie, či rôzne rozšíerenia ako obľúbený Facebook plugin, ktorý zobrazí statusy, či RSS zdroje.

[app]com.celltick.lockscreen[/app]

4. Go Locker

  

Vývojári populárneho Go Launcheru stoja aj za Go Lockerom, ktorý prináša veľa možností na vylepšenie a úpravy. Od HTC Sense, po Windows 8, pokryli naozaj všetko.

[app]com.jiubang.goscreenlock[/app]

5. Speed Launcher

Speed Launcher sa nesie v štýle kruhu, po obvode ktorého sú umiestnené odkazy na aplikácie ako telefón, správy, email a ďalšie. Ak by ste chceli spúšťať aplikácie priamo z lockscreenu, pripraviť si budete musieť 3,00 €. Stojí to však za to, po zaplatení sa Vám odomkne toľko funkcií, že nebudete ľutovať.

[app]com.speedlauncherdroid.speeddialer[/app]

6. MagicLocker

MagicLocker s Go Lockerom súperí hlavne témami, keďže to je jeho silnou stránkou. Nechýba ani obvyklá funkcia slide-to-app ako aj veľa pozadí, typov písma, hodín, či možností na ovládanie hudby.

[app]mobi.lockscreen.magiclocker[/app]

7. LockMenu (free) – Lockscreen

LockMenu vám umožní nastaviť si „slajdery“, ktoré po ich odtiahnutí zapnú rôzne aplikácie. Dostupná je aj platená verzia, ktorá odstráni reklamy.

[app]com.husmithinc.android.lockmenu[/app]

8. Lucent Lock Screen

Lucent Lock Screen je výborná minimalistická voľba pre každého, koho berú minimalistické motívy. Zaradili sme ho však na posledné miesto, keďže ho vývojár už určitú dobu neaktualizoval.

[app]com.whitegorillamedia.lockscreen[/app]

Zdroje: Quick Launch, WidgetLocker, Active Lock Screen, Go Locker, Speed Launcher, MagicLocker, LockMenu, Lucent Lock Screen