Úvod Neprehliadnite vlavo Galaxy Note 2 s flexibilným displejom?

Galaxy Note 2 s flexibilným displejom?

0

Okrem toho, že Samsung Galaxy Note 2 bude predstavený 29. augusta v Berlíne nevieme o tejto novinke takmer nič. Ako sa dátum prezentácie blíži vynárajú sa celkom zaujímavé skutočnosti, ktoré by však mohli mať celkom reálne základy vzhľadom na to, že ich priniesol seriózny IT magazín.

Podľa kórejského IT Times bude práve v tomto novom prírastku do Galaxy rodiny použitý flexibilný AMOLED displej, ktoré Samsung už dlhšie testuje a na ktoré vlastní registračnú obchodnú známku.

Ohlásené použitie takéhoto zobrazovacieho prvku nabáda k názorom o nejakom futuristickom tvare zariadenia alebo zakriveného tvaru. To však vôbec nemusí byť pravda. To, že je displej ohybný ešte neznamená, že ohnutý musí byť aj použitý a skôr bude pre používateľa prínosom jeho väčšia odolnosť proti poškodeniu pri pádoch a nárazoch a jeho samotná hrúbka, ktorá bude o dosť menšia ako pri bežných displejoch, čo dáva priestor pre väčšiu batériu a tým pádom dlhšiu použiteľnosť zariadenia na jedno nabitie.

Samozrejme, na druhú stranu tu predsa len zostáva možnosť využitia aj samotnej flexibility a možno sa dočkáme mierne zahnutého tvaru či už v spodnej časti zariadenia alebo všeobecne celej konštrukcie. Nedávno taktiež Samsung oznámil, že vyvinul RGB AMOLED displej s hustotou pixelov 350 ppi, čo by bolo taktiež dobré lákadlo na zákazníkov, pokiaľ by bol použitý.

Okrem iného sa hovorí o 5,5 palcovom zariadení s pomerom strán 16:9 a dizajnovej línii podobnej Samsungu Galaxy S3. Všetko sa dozvieme oficiálne 29. augusta ale verím tomu, že sa ešte predtým objavia viac či menej zaručené nové pikošky ohľadom tohto modelu.

zdroj: androidcentral.com