Úvod Novinky BlackBerry zariadenia zaspali dobu, spoločnosť RIM prepúšťa a zoštíhľuje svoje štruktúry

BlackBerry zariadenia zaspali dobu, spoločnosť RIM prepúšťa a zoštíhľuje svoje štruktúry

0

Kanadská spoločnosť Research In Motion (RIM), známa produkciou známych manažérských smartfónov BlackBerry, prepustí cez 2 000 svojich zamestnancov. Dôvodom má byť reštrukturalizácia pod vedením nového riaditeľa Thorstena Heinse, ktorý plánuje zoštíhlenie a zníženie nákladov spoločnosťi. 

Zariadenia BlackBerry nenaberali priveľmi poslednú dobu na popularite, a to sa odrazilo aj na ich predaji. Momentálne nájdeme na trhu vynikajúce konkurenčné smartfóny, resp. tablety s operačným systémom od Google: Androidom, za výborne ceny v porovnaní so smartfónmi BB, a zároveň s dobrou kvalitou.

Aj keď sa spoločnosť RIM drží pravidla „ponúkať pracovné nástroje, nie hračky“, čím nepriamo naráža na zariadenia s veľkými displejmi a kopu zábavných aplikácií, či hier, nepomáha jej strategické smerovanie vo vízií uľahčiť každodennú prácu ľudí. Jej konkurenčná výhoda s príchodom Android smartfónov a iPhone stratila svoj šmrnc.

Po dlhodobom poklese trhového podielu analytici ani iný krok od vrcholového vedenia neočakávali. Cieľom prepúšťania je redukcia na cca 14 500 zamestnancov a zlepšenie využívania svojich zdrojov. Finančná strata predstavuje hodnotu behom posledného štvrťroku až 192 miliónov amerických dolárov. A ako je vidieť zo situácie na trhu, nie sú takmer žiadné nové BB smartfóny predstavované a ponúkane. Ťažká situácia spomalila vývoj, návrh, výrobu a inováciu nových produktov.
[poll id=“24″]

Zdroj: firmy.etrend.sk