Úvod Neprehliadnite vlavo Páčilo by sa vám Android zrkadlo?

[Video] Páčilo by sa vám Android zrkadlo?

2

Japonská spoločnosť Seraku predstavila zaujímavý koncept v podobe zrkadla, ktoré sa bežne používajú v kúpeľni. Rozdiel je v tom, že toto je vybavené operačným systémom Android.

Samozrejme toto „zariadenie“ by sa dalo využiť okrem kúpeľní, aj v reštauráciach, chodbách a pod. kde by ste si mohli pomocou neho prečítať noviny alebo pozrieť počasie. Toto zrkadlo je vlastne obrovský LCD displej s polopriepustnou tenkou vrstvou reflexného skla. Počet aplikácií, ktoré možno zobraziť pomocou tohto zrkadla nie je príliš veľký, ale k dispozícii máte počasie, noviny a časopisy, a dokonca sa môžete aj odvážiť.

 

 

Pokiaľ sa bojíte „upackaného“ zrkadla z nespočetného množstva dotykov, nezúfajte. Tie totižto nebudete potrebovať. Zrkadlo sa ovláda pomocou proximity senzorov, ktoré detekujú prítomnosť vašej ruky a tak si napríklad posuniete stránku v novinách. Pri priblížení k zrkadlu by sa automaticky rozsvietilo a zobrazilo by vám aktuálne počasie, alebo by vám zrkadlo napríklad pripomenulo odkaz od ženy/muža, že sa máte oholiť. Toto ovládanie je síce s dlhšou časovou odozvou a je trochu neohrabané, ale vývojári neustále pracujú na zlepšení. Pozrite sa na zrkadlo vo videu a porozmýšľajte, či by našlo uplatnenie v budúcnosti aj vo vašej kúpeľni.

 

Video

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Tg0svKXiooU[/youtube]

[androidauthority.com]