Úvod Novinky Výrobcovia Sennheiser a Samsung začali spolupracovať na novom produkte

Sennheiser a Samsung začali spolupracovať na novom produkte

0
SENNHEISER

Trojrozmerný zvuk, známy tiež ako binaurálny, je strategickým cieľom vo vývoji nových zariadení rodinnej audio spoločnosti Sennheiser.

Trojrozmerný zvuk je nahrávaný špeciálnym zariadením, ktoré pripomína ľudskú hlavu. Nenahráva sa klasickými mikrofónmi.

Takéto nahrávky následne ponúkajú zatiaľ nevídané podanie priestorového zvuku, ktorý je podstatne kvalitnejší ako obvyklé stereo.

Niektorým sa takéto podanie môže zdať ešte počuteľnejšie ako v prípade 5.1 reproduktorových sústav. Najlepšie na 3D zvuku je, že pre jeho počúvanie vám stačia obyčajné stereo slúchadlá.

Spoločnosť Sennheiser predstavila slúchadlá zamerané na 3D zvuk začiatkom roka na podujatí CES 2017. V ich výbave nájdeme zabudované špeciálne mikrofóny, ktoré dokážu zachytiť zvuk v binaurálnej podobe. Slúchadlá sú ale kompatibilné iba s iPhone smartfónmi.

Sennheiser Ambeo © Sennheiser

Andreas Sennheiser, generálny riaditeľ spoločnosti oznámil, že spolu so Samsungom pracujú na inteligentnej náhlavnej súprave Ambeo, ktorá by priniesla výhody záznamu 3D zvuku aj na platformu Android.

K oznámeniu došlo na tlačovej konferencii IFA v Portugalsku. Smartfóny s logom Samsung dominujú trhu so zariadeniami, ktoré poháňa operačný systém Android. Preto sa Andreas Sennheiser obrátil práve na tohto giganta. Okrem toho určite disponuje bohatými technologickými kapacitami.

Sennheiser
Súprava Sennheiser Ambeo má zabudované mikrofóny v každej ušnici © Sennheiser

3D zvuk možno nezohráva v súčasnosti dôležitú rolu. S rozširujúcim sa segmentom zariadení pre sprostredkovanie virtuálnej reality a 360 stupňových kamier ale bude 3D zvuk postupne rásť na popularite.

Aj kórejský Samsung si je vedomý podstaty kvalitného zvuku. Všetko totižto nie je len o displeji. Možno aj z tohto dôvodu kúpil renomovanú audio spoločnosť Harman. Akvizícia stála kórejskú spoločnosť osem miliárd dolárov.