Úvod Novinky Aktuálne Putin zakázal používanie meme, ktoré ho zosmiešňovalo. Má to opačný efekt

Putin zakázal používanie meme, ktoré ho zosmiešňovalo. Má to opačný efekt

18
Rusko vydalo zákaz šíriť digitálne upravený obrázok prezidenta Putina, ktorý vyzerá tak, ako by mal na sebe makeup s popisom, ktorý naznačuje, že Putin je gay.

Možno by ste si povedali, že tak veľká krajina má na práci aj dôležitejšie veci, než je táto, no očividne ani nie. Obrázok bol pridaný do zoznamu „extrémistických materiálov,“ v ktorom sa nachádza už 4 000 obrázkov, ktorých zdieľanie je ilegálne.

Ruské médiá sa kvôli tomu dostali do menšej šlamastiky. Tamojší novinári by veľmi radi upozornili, o ktorý obrázok ide, nemôžu ho však publikovať. Vzhľadom na to, že my v Rusku nie sme spomínaný obrázok zdieľať môžeme. Ide o toto:

Veľmi pekné, naozaj.

Meme vznikol ešte v roku 2013, keď Rusku zakázalo gay propagandu. Tento krok spôsobil protesty po celom svete, čoho následkom bol aj spomínaný obrázok.

Ako by ste už čakali, malo to presne opačný efekt a Putin skončil s viacerými úpravami tváre. Len sa pozrite.

https://www.instagram.com/p/iZ_MZakfcB/

https://www.instagram.com/p/kQTWyYhhRQ/

V Rusku môžete ísť kvôli zdieľaniu zakázaného obrázku do väzenia, takže to Rusi nemôžu brať na ľahkú váhu. Doplatil na to aj autor jedného z obrázkov, Aleksandr Tsvetkov, ktorého obvinili a usvedčili. Príkazom skončil na psychiatrii.