Úvod Zaujímavosti Výrobca akčných kamier GoPro a spoločnosť Huawei uzavreli partnerstvo

Výrobca akčných kamier GoPro a spoločnosť Huawei uzavreli partnerstvo

1

Kráľ akčných kamier, spoločnosť GoPro, uzavrela partnerstvo s tretím najväčším výrobcom smartfónov na svete, čínskym gigantom Huawei.

Tak trochu neočakávaná spolupráca neprinesie hardvérové, ale softvérové ovocie. Spoločnosť GoPro má v obchodoch s aplikáciami pre Android a iOS niekoľko aplikácií. Jednou z nich je aj appka Quick. Ide o veľmi intuitívny nástroj pre úpravu videí, ktorý sa naučí používať aj malé dieťa.

Aplikácia dokáže automaticky zostrihať video, vyberie z neho tie najlepšie okamihy, pridá efektné prechody a poprípade aj hudbu. Samozrejmosťou je tiež manuálne prispôsobenie video obsahu. Aplikácia dokáže detekovať tvár osoby vo videu, poprípade video zosynchronizuje s vami vybranou hudbou tak, aby sa zobrazovaný obsah prezentoval v jej rytmoch.

Práve aplikácia GoPro Quick je predmetom novo uzatvoreného partnerstva. Pokiaľ si zakúpite smartfón Huawei, ktorý bude vybavený najnovším používateľským prostredím EMUI 5.1, nájdete v ňom appku GoPro Quick. Teda nie tak úplne. Aplikácia, resp. jej funkcionalita bude integrovaná priamo do aplikácie galérie.

GoPro
Rozhranie aplikácie GoPro Quick

Vami zhotovené fotografie a videá tak budete môcť okamžite upravovať hneď z prostredia galérie. Všetko rýchlo, jednoducho, s dôrazom na kvalitu a finálny štýl. Premiéru si novinka odbije v smartfónoch Huawei P10 a Huawei P10 Plus, ktoré boli predstavené len čerstvo.

Spolupráca bude prínosná pre obe spoločnosti, ako aj používateľov. Huawei dá svojim zákazníkom možnosti rýchlej a kvalitnej úpravy fotiek, zatiaľ čo GoPro vyťaží z používateľskej základne. Niektorí vlastníci budúcich smartfónov značky Huawei určite siahnu aj po akčnej kamere známeho výrobcu, pričom ich o kúpe môže presvedčiť práve značkový softvér.

K TÉME: Huawei P10 a P10 Plus oficiálne: Toto sú noví králi predajov!