Úvod CES 2017 SanDisk predstavil microSD kartu, z ktorej môžete aplikácie spúšťať tak rýchlo, ako...

SanDisk predstavil microSD kartu, z ktorej môžete aplikácie spúšťať tak rýchlo, ako z internej pamäte

6

Google pred niekoľkými rokmi spravil rozhodnutie, ktoré sa týkalo inštalácii aplikácií na pamäťové karty. Podľa Google na to microSD karty nie sú vhodné. Svoje rozhodnutie zmenil s príchodom Android 6.0 Marshmallow, keď pomocou softvérovej aktualizácie inštaláciu opäť povolil.

Vďaka novinke od SanDisku budú aplikácie nainštalované na ich microSD kartu tak rýchle, ako aplikácie nainštalované do internej pamäte zariadenia.

Novinka sa volá SanDisk Ultra microSDXC UHS-I, prvá microSD karta, ktorá spĺňa najprísnejšie kritériá pre čo najväčší výkon. Nový štandard Performance Class 1 bol sfinalizovaný len v novembri 2016. V skratke ide o zbierku požiadaviek, ktoré musí microSD karta spĺňať, aby sa mohla pýšiť týmto označením. Medzi ne hlavne patrí rýchlosť zápisu a čítania, čo je veľmi dôležité pre čo najrýchlejšie spúšťanie aplikácií a zapisovanie dát.

Android na rozdiel od iPhonu ponúka rozšíriteľné úložisko. Vďaka novým A1 microSD kartám bude presúvanie nadrozmerných aplikácií a súborov ešte rýchlejšie, ako doteraz. Jedinou nevýhodou je snáď len cena. Karta, ktorú vidíte na titulke (256 GB) totiž bude stáť približne 200 EUR.