Úvod Android Auto Systém Android Auto sa bude dať používať v každom vozidle

Systém Android Auto sa bude dať používať v každom vozidle

0

Palubný systém, respektíve aplikácia Android Auto už nebude len výsadou kompatibilných modelov vozidiel. Android Auto budú môcť vodiči používať v každom aute. 

Google si je vedomý toho, že po cestách jazdia milióny vozidiel, ktoré tento systém nepodporujú, alebo nie sú vôbec vybavené multimediálnou obrazovkou.

Spoločnosť sa rozhodla v rámci aktualizácie priniesť aplikácie Android Auto nový spôsob, ako tento systém používať v každom, aj natívne nepodporovanom vozidle. Riešením je displej vášho smartfónu. Smartfón má väčšina vodičov umiestnený v držiaku na prístrojovej doske, poprípade na okne.

Inovovaná aplikácia Android Auto v podstate ponúkne prispôsobené používateľské prostredie, vďaka ktorému budeme vedieť intuitívnejšie ovládať navigáciu, komunikáciu alebo hudobný prehrávač. Všetko bez rušivých elementov a vecí, ktoré nie sú potrebné pri vedení vozidla. Avizovaný update okrem toho vylepší konektivitu.

Aplikáciu Android Auto si budete môcť nastaviť tak, aby sa sama automaticky zapla hneď, ako sa váš smartfón pripojí pomocou Bluetooth technológie k vášmu autu. Telefonický hovor bude možné uskutočniť aj hlasovými príkazmi. Ruky teda môžu zostať aspoň v tomto prípade na volante.

android_auto

Systém Android Auto si odbil premiéru pred dvoma rokmi. V súčasnosti tento systém podporuje približne 200 rôznych modelov vozidiel a ich 50 značiek. Aktualizácia Android Auto 2.0 (pre zariadenia s verziou OS Android 5.0 Lollipop a vyššou) sa začne šíriť už v najbližších dňoch a dostupná bude v podporovaných krajinách. Tých je 30, no Slovensko medzi nimi bohužiaľ nie je. Rozšírenie dostupnosti napriek očakávaniam spoločnosť Google zatiaľ neohlásila.

Náplasťou môžu byť aplikácie z produkcie vývojárov tretích strán, ktoré sú priamo zamerané na používanie v aute. Mnohé z nich ponúkajú podobný koncept prispôsobeného používateľského rozhrania. Do popredia pritom kladú funkcie a možnosti, ktoré sú často používané vo vozidlách. Spomenúť môžeme napríklad úspešnú českú aplikáciu Autify.