Úvod Aplikácie SystemGlow: Sledujte vyťaženie procesora a sieťovú aktivitu v reálnom čase

SystemGlow: Sledujte vyťaženie procesora a sieťovú aktivitu v reálnom čase

0
V obchode Google Play sa objavila zaujímavá aplikácia, ktorá určite poteší všetkých smart kutilov. O aplikácii informovala komunita na populárnom XDA fóre.  

Aplikácia SystemGlow vám priamo v paneli oznámení zobrazí stav vyťaženia procesora a sieťovej aktivity. Zobrazenie prebieha nenápadne, prostredníctvom horizontálnej, farebne odlišnej linky. Nástroj SystemGlow môže prísť vhod, ak potrebujete sledovať vyťaženie pri náročných hrách ale aj jednoduchých operáciach, kde by nadmerné zaťaženie mohlo signalizovať problémy na pozadí systému.

Zbytočné vyťaženie procesora, napr. pri nesprávne optimalizovaných aplikáciach logicky vedie tiež k zbytočnej spotrebe energie a nadmernému vybíjaniu. Farbu, hrúbku alebo obnovovaciu frekvenciu notifikačných liniek si môžete samozrejme prispôsobiť (Pro verzia 1,09 €).

systemglow

Je nutné, aby ste aplikácii udelili pri oznámeniach výnimku, resp. vysokú prioritu, aby zostala uchovaná v operačnej pamäti a mohla bezproblémovo pracovať a vyhodnocovať. Vývojár sľubujú, že chod tejto aplikácie je veľmi nenáročný a nemá takmer žiadny vplyv a spotrebu energie. Aplikácia má stále status beta verzie, no funguje spoľahlivo a presne. Pokiaľ sa vám bude zdať jej funkcionalita prínosná, môžete si zakúpiť jej plnú verziu. Výhodou je, že nepotrebuje žiadny root.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.teqtic.systemglow“]