Úvod Aplikácie Facebook experimentuje s automatickým prehrávaním zvuku pri video obsahu v ich aplikácii

Facebook experimentuje s automatickým prehrávaním zvuku pri video obsahu v ich aplikácii

0

Poznáte to. Otvoríte aplikáciu Facebook a pri prezeraní noviniek na vašej nástenke natrafíte na video, ktoré sa začne automaticky prehrávať. Bez kliknutia tak môžete okamžite vidieť jeho obsah.

Prehrávanie prebiehalo bez zvuku. Ten sa aktivoval až po kliknutí na video a jeho zobrazení v samostatnom okne. Spoločnosť Facebook aj vďaka tejto funkcionalite zaznamenala 66 percentný nárast počtu prehraní ich videí priamo v oficiálnej aplikácii. Približne polovica z týchto prehraní prebiehala s vypnutým zvukom.

Facebook to chce zmeniť a chystá pre niekoho možno nepríjemnú novinku. Facebook začal testovať pri automaticky prehrávaných videách tiež automatické zapnutie zvuku. Pokiaľ nenápadne snoríte po Facebooku v práci alebo v škole, táto novinka vám môže spôsobiť komplikácie. Ak vám na porade alebo prednáške začne hrať zo smartfónu orchester, zúčastnené autority to zrejme nepoteší. Facebook začne testovať funkciu len v mobilnej aplikácii.

Foto: stgist.com
Foto: stgist.com

Facebooku ide v prvom rade o spätnú väzbu. Pokiaľ sa novinka osvedčí, určite ju nasadí do ostrej prevádzky pre všetkých používateľov. V podstate to je ale jedno. V nastaveniach aplikácie bude možné túto funkciu vypnúť, čo menej zdatnejším používateľom ozrejmíme neskôr v krátkom návode.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.facebook.katana“]