Čínsky výrobca Vivo je pre nás možno neznámy, v domovskej Číne však patrí do prvej päťky výrobcov smartfónov s najlepšími predajmi. Aktuálne na domácej pôde predstavil dve novinky. 

Ich vzhľad, až na oválne tlačidlo pod displejom, výraznejšie pripomína iPhone smartfóny od Apple. Nové Vivo zariadenia ale bežia na operačnom systéme Android a ich cenovka je vzdialená od tej, ktorú nájdeme pri iPhone smartfónoch.

Vivo X7 a Vivo X7 Plus sú si v mnohom podobné. Oba modely poháňa octa-core procesor Snapragon 652 s taktom 1,8 GHz, nechýba 4 GB operačná pamäť RAM alebo 64 GB interné úložisko. Rozdiel nájdeme v displeji, fotoaparáte a kapacite akumulátora.

Vivo X7 disponuje 5,2-palcovým displejom s FHD 1080p rozlíšením, 13 Mpx fotoaparátom s clonou f/2.2 a 3000 mAh batériou. Väčší súrodenec má 5,7-palcový displej s obdobným rozlíšením, 16 Mpx foto snímač s clonou f/2.0 a 4000 mAh batériu.

Vivo X7

Menší z dvojice si odbije trhový štart na domácej pôde v Číne 7. júla s cenou 375 dolárov (337 €). O cene väčšieho modelu informácie nemáme, určite sa ale predajnú cenu dozvieme 15. júla. Vtedy pôjde do predaja aj toto zariadenie.