Čínsky telekomunikačný úrad nedávno certifikoval nové smatfóny čínskeho výrobcu Vivo. Konkrétne ide o model X7, ale aj väčší X7 Plus. Certifikácia odhalila kľúčové parametre smartfónu X7.

Oficiálne predstavenie zariadení je naplánované na 30. júna, pričom špecifikácia smartfónu Vivo X7 je viac ako zaujímavá. Pod jeho kapotou nájdeme procesor Snapdragon 652, ktorého osem jadier je taktovaných na 1,8 GHz.

Výrobca sa našťastie neuchýlil k nadrozmernej obrazovke. Tá bude zrejme výsadou modelu X7 Plus. Klasický model Vivo X7 ponúkne univerzálnejších 5,2 palca a štandardné FHD 1080p rozlíšenie. Operačná pamäť RAM bude mať kapacitu 4 GB a interné úložisko až 64 GB.

Vivo X7

Čo sa týka megapixelov fotoaparátov, navrch v tejto hre bude mať predná selfie jednotka. Tú charakterizuje až 16 Mpx rozlíšenie, zatiaľ čo na zadnej starne nájdeme 13 Mpx snímač. Rozmery  147,3 × 71,85 × 7,24 mm idú ruka v ruke so 151 gramovou váhou. Počítať môžeme tiež s operačným systémom Android vo verzii 5.1 Lollipop a akumulátorom, ktorý má kapacitu 2930 mAh.

vivo x7

Zatiaľ nevieme nič o cene, určite však bude zaujímavá tak, ako býva pri čínskych výrobcoch zvykom. Dátum oficiálneho odhalenia je za dverami, čiže sa čoskoro dozvieme všetky detaily.