Úvod Novinky VIDEO: Ruský robot zdrhol z labáku: V meste spôsobil dopravnú zápchu

VIDEO: Ruský robot zdrhol z labáku: V meste spôsobil dopravnú zápchu

Robot, ktorý unikol z laboratória strávil v strede rušnej ulice približne polhodinu.

17

Z ruského vedeckého laboratória ušiel robot, ktorý neskôr spôsobil dopravnú zápchu, informuje britská BBC.

Vedci z Promobot laboratories v ruskom meste Perm mali plné práce s robotom, ktorého učili k samostatnému pohybu. Počas bežného dňa sa však po tom, ako jeden z inžinierov zabudol zatvoriť bránu „utrhol z reťaze“ a zamieril si to priamo na rušnú ulicu. Robot skončil na ulici vzdialenej asi 50 metrov od laboratória, kde mu došli batérie a tak ostal stáť priamo v strede vozovky.

Video okoloidúceho zobrazuje robota pripomínajúceho človeka v strede rušnej ulice, ktorého stráži jeden z príslušníkov polície. Neskôr ho na kraj vozovky odtláčajú pracovníci laboratória.

Ruská televízna stanica Channel 5 zverejnila celé video, od príjazdu polície až po jeho odtlačenie do bezpečia. Zároveň potvrdila, že celý incident trval približne 40 minút.

Nie všetci však veria tomu, že by bol útek Promobota náhodný. Niektorí skeptici totiž veria, že nafingovaný únik mal slúžiť ako PR aktivita pre prilákanie pozornosti na novú kreáciu.

Spoločnosť tvrdí, že ich robot dokáže komunikovať s ľuďmi. Odpovedať dokáže na rôzne otázky a zároveň dokáže dávať rôzne pokyny.