Poznáte to. Víkendový večer trávite v podniku alebo v klube a zrazu začne hrať skladba, ktorá vás oslovila. Vy vytiahnete smartfón, otvoríte aplikáciu Shazam a skladbu identifikujete.

Po poslednej aktualizácii aplikácie Shazam už túto procedúru absolvovať nemusíte. Vývojári do aplikácie pridali funkciu, za ktorú si autori zaslúžia potlesk. Hneď na úvodnej obrazovke aplikácie budete mať k dispozícii automatický režim.

Po jeho zapnutí bude aplikácia „počúvať“ na pozadí zatiaľ, čo vy môžete robiť iné veci. Používať ostatné aplikácie, mať smartfón len položený na stole alebo vo vrecku. Shazam vytvorí zoznam všetkých skladieb, ktoré aplikácia počula v okolí smartfónu, respektíve dosahu jeho mikrofónu.

Aby ste na zapnutú funkciu nezabudli, Shazam vám zobrazí oznámenie o jej aktivite. Tvorcovia aplikácie tvrdia, že novinka nebude náročná na spotrebu energie, no s istou spotrebou rátať musíme. Automatický režim Shazamu zrejme smartfónu zabráni, aby prešiel do hlbokého spánku. To je podstatné hlavne pri nových verziách operačného systému Android s režimom Doze.

shazam (1)

Funkciu teda odporúčame zapnúť len vo chvíli, keď je to opodstatnené. Ak by ste mali automatický režim zapnutý neustále, zrejme by ste so sebou museli nosiť externú baterku a zoznam skladieb by ste mali plný odrhovačiek a audio skvostov z produkcie našich slovenských rádií, ktoré hrajú na každom rohu a v každej prevádzke. Zamierte do obchodu Google Play a skontrolujte si aktualizácie aplikácií. Novinka sa už začala šíriť.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.shazam.android&referrer=utm_source%3D42matters.com%26utm_medium%3DWidgetWeb“]