Čínsky výrobca Oppo dnes na podujatí v Pekingu predstavil svoje dva nové smartfóny, ktoré spadajú do kategórie strednej triedy. Aj keď zatiaľ nie sú známe informácie o cene a dostupnosti, zariadenia by sa mali neskôr v tomto roku objaviť aj v Európe. 

Môžu byť preto zaujímavou alternatívou k tradičným značkám a zrejme aj budú. Oppo R9 je vybavený 5,5 palcovým Super AMOLED displejom s FHD rozlíšením, pod ktorým nájdeme osadený octa-core procesor Helio P10 od MediaTeku.

Ten dopĺňa 4 GB operačná pamäť RAM a 64 GB úložisko, ktoré je možné rozšíriť prostredníctvom microSD kariet až o 128 GB. Batéria má skromnejšiu kapacitu na úrovni 2850 mAh, čo by malo podľa výrobcu stačiť na 14 hodín plnohodnotnej prevádzky. Batéria sa na 70 % kapacity dobije približne za pol hodinu.

Oppo R9 je veľmi štíhly. Jeho celokovové telo je hrubé len 6,6 mm a bočné rámiky okolo displeja majú len 1,6 mm. Na svoje si teda prídu aj záujemci, ktorým záleží na vzhľade smartfónu. Výrobca do smartfónu zakomponoval aj snímač odtlačkov prstov, ktorý dokáže reagovať za 0,2 sekundy a nerobí mu problém ani mokrý či spotený prst.

snimac

Zadný fotoaparát disponuje 13 Mpx rozlíšením s clonou f / 2.0. Selfie snímač má až 16 Mpx a rovnaké clonové číslo f / 2.0. Čo sa týka modelu s prívlastkom „Plus“, ten sa odlišuje veľkosťou obrazovky (6 palcov), kapacitou batérie (4120 mAh), pohonnou jednotkou (Qualcomm Snapdragon 652) a zadným fotoaparátom, ktorý má podobne ako ten predný, 16 Mpx. Ostatná špecifikácia je zdieľaná.

Oppo-R9

Pri dobre nastavenej cene po takomto smartfóne určite siahne množstvo záujemcov. Aká však bude sa zatiaľ môžeme len domnievať.