Jeden z najväčších a najobľúbenejších komunikačných nástrojov, WhatsApp, aktuálne ruší systém ročného predplatného, ktoré bolo na úrovni necelého jedného eura. Spoluzakladateľ služby Jan Koum o tom informoval počas internetovej konferencie DLD v nemeckom Mníchove.

Službu WhatsApp používa takmer jedna miliarda používateľov po celom svete, pričom ročný poplatok za jej používanie sa stáva prežitkom minulosti. Zrušenie je na mieste obzvlášť v kontraste s konkurenčnými službami (Facebook Messenger, Skype, Vıber a pod.), ktoré sú k dispozícii zadarmo.

Predstavitelia spoločnosti vysvetľujú, že oficiálnym dôvodom zrušenia ročného poplatku je fakt, že mnoho používateľov po celom svete nevlastní debetnú, resp. kreditnú kartu, poprípade ju nechcú k platbe použiť. Hrozí tak, že sa skôr presunú ku konkurenčným platformám. Politika WhatsApp-u je totižto primárne zameraná na rast.

Napriek zrušeniu ročného predplatného nebude WhatsApp používať žiadne reklamy tretích strán ani iný zárobkový model, ktorý by mohol znížiť komfort používania. WhatsApp chce svojim používateľom naopak v blízkej budúcnosti priniesť nové funkcie. Hlavnou z nich bude možnosť komunikovať so spoločnosťami a firmami. So svojou bankou alebo internetovým obchodom tak budeme v blízkej budúcnosti môcť komunikovať aj prostredníctvom tejto platformy.

whatsapp

Necelé jedno euro za ročné používanie služby WhatsApp bolo vzhľadom na jej funkcionalitu zanedbateľné. Každopádne napriek tomu rozhodnutie vítame. Komunikačná platforma WhatsApp je od októbra minulého ruka v rukách Facebook-u, ktorý ju prevzal za sumu približne 22 miliárd amerických dolárov. Jej vývoj a rozvoj ale naďalej prebieha nezávisle od tejto najväčšej sociálnej siete.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.whatsapp&hl=sk“]