Úvod Novinky Aktuálne Testujeme elegantný HTC One M9 Plus, pýtajte sa

Testujeme elegantný HTC One M9 Plus, pýtajte sa

2
HTC One M9 Plus

Na redakčný stolík sa nám po novom One A9 dostala aj zväčšenina vlajkovej lode One M9, ktorá prináša niekoľko vylepšení. Okrem Quad HD displeja má aj senzor na odtlačky prstov alebo až 20 MPx foto senzor. Precízne opracovaná hliníková konštrukcia však ponúka rovnaké krivky a lesklý povrch, čo občas spôsobuje neočakávané kĺzanie, vďaka ktorému môže smartfón veľmi rýchlo skončiť na tvrdej podlahe.

Prvotné pocity po rozbalení z celkom peknej krabičky boli ale nad moje pôvodné očakávania. One A9 má síce tiež prémiové telo, no v porovnaní s M9 Plus o nič veľké nejde.

Displej má studené farby aj skvelý kontrastný pomer, takže jeho použitie v exteriéri nepredstavuje vôbec žiadne problémy. Vysoké rozlíšenie a kvalitné stereo navyše poteší každého filmového fajnšmekra, ktorý si na cestách rád pozrie kvalitný kúsok s poriadnym audio zážitkom. Výstup bol teda skvelý aj pri počúvaní hudby, pričom to isté platí i o pripojených slúchadlách. Umiestnenie reproduktorov na prednej strane patrí medzi najlepšie detaily smartfónov z modelového radu One M, nakoľko ide zvuk priamo na používateľa a nie na opačnú stranu.

HTC One M9 Plus
HTC One M9 Plus

Hlavný fotoaparát zatiaľ nezanechal nejak pozitívny pocit. Uvidíme, ako dopadne pri viacdňovom testovaní. Taktiež treba poznamenať, že mu robí asistenciu ešte jeden priamo nad ním. Vďaka takejto kombinácii môžete po použití správneho režimu realizovať viaceré zaujímavé úpravy, ktoré vás ale veľmi rýchlo omrzia. Miesto toho mohol výrobca HTC radšej investovať väčší obnos peňazí do jedného senzoru, napríklad na zlepšenie kvality záberov v horších svetelných podmienkach.

32 GB verzia ponúka po prvom zapnutí okolo 21 GB voľného priestoru. K dispozícii je však slot na microSD a s príchodom aktualizácie Android 6.0 Marshmallow aj možnosť premeniť externú kartu na interné úložisko. Technologické špecifikácie ďalej hovoria o 3 GB RAM-ke a čipsete MediaTek Helio X10 Turbo.

Výdrž batérie zatiaľ vyzerá priemerne. Tento aspekt sa tiež musí podrobiť detailnejšiemu testovaniu. Robiť unáhlené závery je preto momentálne nezmyselné.

Ak máte hocijaké otázky, ktoré sa týkajú HTC One M9 Plus, môžete ich zanechať medzi komentármi.